REJTÉLY-MISZTIKA

Íme, a valós ok, amiért a Titanic elsüllyedt

Az egyik legnagyobb hajóroncs az emberi történelemben, ami még 100 év után is képes foglalkoztatni az embereket. Hiszen mégis, hogy lehetne, hogy az ultra-modern, jól felszerelt, a nevét büszkén viselő Titanic elsüllyedt, csak mert neki ment egy egyszerű jéghegynek? Kiderült, hogy volt néhány más tényező is, ami a jéghegyen kívül közrejátszott a katasztrófában. Megmutatjuk, mik ezek az okok!

Tűz lángolt az üzemanyag raktérben

A brit újságíró Senan Molony már 30 éve vizsgálja a Titanic történetét, és miután megvizsgálta a hajóról készült fényképeket még azelőtt, hogy elindult volna, azt feltételezi, hogy az elsüllyedést okozó egyik ok még az öbölben keletkezett, méghozzá az üzemanyagtartályban kitört tűz okán. A fényképeken láthatók a fekete nyomok a hajó elején és jobb oldalán kb. abban a magasságban, ahol az összeütközés történt mintegy 10 méternyi szélességben. Az újságíró által megkérdezett szakértők szerint ezek egy tűz nyomai, amely egy tüzelőanyag-raktárban keletkezett a hajófenékben.
Ugyanakkor az újságíró kiderítette, hogy a hajó tulajdonosai tudtak a tűzről, és megpróbáltak elrejteni a korom nyomokat az utasok tekintete elől úgy, hogy a Titanic az induláskor fordítva állt be a southamptoni kikötőbe.
Csakhogy ahol a hajótest korábban olyan 1000 celsiusra melegedett, ott az acél már nem volt olyan erős és törékennyé vált, olyannyira, hogy akár a 75%-át is elveszthette a keménységében és ezt a gondolatmenetet a szakértők is igazolták. Vagyis egy egyszerű kis jéghegy is elég volt ahhoz, hogy a hajó megsérüljön.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL