REJTÉLY-MISZTIKA

Az 5 bizarr apokrif irat, hajmeresztő állításokkal és amiket senki sem akar elfogadni

Hogy miért nem? Mert senki se szeretné, ha az, amire építette az életét, a hitét, a világnézetét egyszer csak füstbe menne. Márpedig ezek az apokrif iratok hajmeresztő dolgokat állítanak Jézusról, Júdásról, Mária Magdolnáról és az angyalok bukásáról. Vajon tényleg azért nem kerültek be a Bibliába, mert hamisak, vagy mert igazak és rontanák a képet a tiszta kereszténységről? 

Számtalan apokrif irat létezik, amelyek nem kerültek a Bibliába és amelyek tartalmáról alig lehet valamit tudni. Ezért áll a listánk azokból, amelyek lényegét legalább ismerhetjük is!

Mi álláspontot nem foglalunk, azt meghagyjuk az az olvasóknak, hogy maguk döntsék el, vajon a következő 5 apokrif irat az igazságot tartalmazza-e  vagy sem:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Júdás evangéliuma

Fontos leszögezni, hogy ezt nem maga Júdás írta. A genfi restaurálás során a tintákból vett minták alapján arra lehet következtetni, hogy Kr. u. 220 és 340 között íródott, és hogy görög nyelvből fordították át koptra. 

Az evangélium szerint Jézus elárulja a tanítványainak, hogy akihez imádkoznak, nem a valódi isten, csak a világteremtő demiurgosz, és hogy ő maga sem az, akinek hiszik, mert nem a Teremtő fia. Egyedül Júdás az, aki felismeri Jézus igazi mivoltát. „Jutalmul" Jézus egyedül őt avatja be „a tanítványok Istenénél magasabb rendű királyság titkaiba". Megossza vele a forgatókönyvet, vagyis hogy ő lesz az, aki elárulja, de ez kell a Jézus féle kereszthalált halunk projekt beteljesítéséhez. Persze azt is közölte, hogy ezért Júdást éveken át megvetik, gyűlölik, és sokat kell majd szenvednie, de végül övé lesz a dicsőség.

Ezen evangélium szerint az árulás nem a Getszemáné-kertben, hanem egy vendégszobában történik. Júdás megkapja a 30 ezüstöt, Jézust pedig elfogják és az áruló barátnak köszönhetően visszatérhet abba a birodalomba - Barbéló az igaz isten birodalma a gnosztikusok szerint - ahonnan jött és ahova vissza akar menni. Ugyanis Jézus nem azért érkezett, hogy visszatérjen Istenhez, megváltsa az emberiséget és elhozza a békét, de nem ám! E szerint az evangélium szerint csupán egy szellem, egy szellemi megtestesülés, amitől meg kell szabadulnia, hogy visszamehessen oda, ahonnan jött. De minek jött? Erre egyelőre nincsenek válaszok.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL