Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

A 10 leghíresebb be nem teljesedett világvége jóslat

Szerző:
Szabó Anna
Azt is mondhatnánk, hála az égnek, hogy nem teljesedett be egyik sem. Pedig a próféták, látnokok, a vallási vezetők nagyon rajta voltak, hogy megjósolják. Szentül hitték, hogy tudják azt a bizonyos dátumot, mikor el jön a vége. Aztán mégsem jött el… semmi gond, valószínűleg másképp kell értelmezni a jóslatot – gondolták a híveik, sőt, vélekednek így egyesek a mai napig. Itt az ideje, hogy rácsodálkozz arra, milyen régóta és kitartóan igyekeznek megjósolni az emberek a világvégét!

{KEPGALERIA}

1. Az első eretnek jóslata

Montanosz volt a kereszténység egyik első eretneke, aki megjósolta a világvégét. Ő, illetve két prófétanő azt állította, hogy Montanosz a Szentlélek megtestesülése. Nagy sikere is volt, ugyanis eszméi rövidesen népszerűvé váltak, és ezzel rendesen meg is kavarták az egyház rendjét, olyannyira, hogy Tertullianus, keresztény író is elutasította a kereszténységet és az úgynevezett montanizmus híve lett. Ám sajnost Montanoszt az i.sz. 431-i epheszoszi zsinaton el is ítélték.  
Nem mellesleg Montanosz szentül állította, hogy Törökország lesz az „Új Jeruzsálem”, és minden keresztény itt fog élni az utolsó ítélet előtt.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL