Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 valós sztori, amelyből kiderül, milyen nagy hatalommal bír a modern boszorkányság napjainkban

Szerző:
Szabó Anna
Boszorkánydoktorok, wiccák, sámánok és szellemmesterek tevékenykednek szerte a nagyvilágban. A modern boszorkányság él és virágzik és nem csak hétköznapi szinten, hanem egyesek a világi dolgokban is kiakarják venni a részüket, mint például politikusok megbuktatásában, vagy világbajnokságok befolyásolásában… lássunk 7 ilyen valós sztorit, amelyből kiderül, milyen nagy hatalommal bír a modern boszorkányság!

 

Nem lehet sem bizonyítani, sem pedig cáfolni a mágia létét. De ha hihetünk a szellemekben, démonokban, az ördögűzésekben és számos paranormális jelenségben, akkor már miért ne létezhetne olyan, hogy mágia, és vele együtt a művelői, a boszorkányok és mágusok?

Mert könnyen feltételezhetnék – ahogy a következő sztorikból is kiderül – hogy a mágia a primitív emberek eszköze, akik elzárt közösségben, törzsekben élnek, távoli falvakban és országokban, távol a civilizációtól. Igen, talán lehet, hogy ők vannak lemaradva technikailag és amit mágiának hisznek, az valami egészen más, megfogható, megmagyarázható dolog. Pedig a világ minden táján találhatóak meg boszorkányok és sámánok, legfeljebb ők visszafogottabban űzik a tevékenységüket.

A sztorik után érdemes lehet azon elmélázni, hogy tényleg ilyen sok elmaradott és barbár, illetve álmodozó ember él, akik hisznek a mágiában? Vagy vajon mi vagyunk szűklátókörűek és nem vesszük észre, hogy ez  valódi dolog? Aztán addig nevetünk rajtuk, amíg egyszer tényleg csak koppanni fogunk?

{KEPGALERIA}

Golyóálló varázslat

A boszorkánydoktorok sok afrikai országban aktívak, és nagyon jól élnek. 2001-ben nagyjából egy 15 fős csoport egy ghánai Lambu nevű faluban a helyi boszorkánydoktor segítségét kérte. Legyőzhetetlenné akartak válni a rivális falvakban élő ellenségeikkel szemben, ezért egy golyóálló varázslatot igényeltek. A boszorkánydoktor azt tanácsolta a férfiaknak, hogy egész testüket naponta két héten át egy bizonyos gyógynövény keverékkel kenjék be, ami a bőrüket áthatolhatatlanná teszi a golyókkal szemben. Annak érdekében, hogy meglássák, hogy a varázslat ténylegesen működött, az egyik férfi Aleobiga Aberima, önként jelentkezett tesztalanynak. Az egyik barátja lelőtte, és Aleobiga meghalt. A falubeliek felháborodtak, hogy a varázslat valójában nem működött. A boszorkánydoktort halálra akarták gyepálni, de a falusi elöljáró megvédte. Akkor. Azóta már lehet csak bosszút álltak rajta vagy kiokoskodtak, miért nem működött a varázslat… a doki vagy a mágia romlott el? De az biztos, hogy hasznos varázslat lenne, ha működne és a boszidoki simán meggazdagodhatott volna belőle.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL