REJTÉLY-MISZTIKA

7 híres boszorkány és warlock, akik beírták nevüket a történelembe

Ez a 7 rendkívüli nő és férfi, vagyis boszorkány és warlock, tett arról, hogy egy életre emlékezzenek rájuk. Különleges képességeiknek, megkapó és elgondolkodtató filozófiájuknak, vallási nézeteiknek köszönhetően követőik biztos emlékezni fognak rájuk, illetve azok, akik jártasak a spirituális és ezoterikus témákban. Talán már te is találkoztál valamelyik boszorkány vagy warlock nevével…

{KEPGALERIA}

Eliphas Levi

Alphonse Louis Constant-ot Eliphas Levi Zahed néven ismerte meg a világ, aki azt állította, hogy ez a születési neve héberül. Leginkább neki köszönhető a misztikus művészetnek az a formája, ahogy ma ismerjük. A 1810-ben született Eliphas Levi számos hitrendszert dolgozott ki, belevéve a kereszténységet, judaizmust, kabbalát, numerológiát, alkímiát, a tarot kártyát. Eredetileg a lengyel misztikus J. M. Hoëné-Wronski volt az, aki megismertette vele a kabbala, a gnózis, a hermetika és a rituális mágia alapvető tanításait. 

Egy képzett teológus volt, aki majdnem katolikus pap lett. Hatalmas tudással rendelkezett a mágia területén. Számos könyvet írt róla. Lévi nagy tisztelője volt Baphometnek, akit állítólag a templomos lovagok is imádtak. A figurát "az abszolút", vagyis a legfelsőbb erő ábrázolásának tekintette.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL