REJTÉLY-MISZTIKA

6 ősi mágikus rituális tánc - A mai napig járják őket, mert varázslatos erővel bírnak

Már az ősidőkben felfedezték az emberek, hogy bizonyos táncok, mágikus erővel rendelkeznek. Az ókori egyiptomiak, de talán még az ősemberek is tudták, mi az a titkos-nem titkos mozgássor, amellyel ki lehetne vívni az istenek tiszteletét, el lehet űzni a gonoszt, teherbe eshetnek vagy éppen a szellemekkel kommunikálnak. Mutatunk 6 ilyen misztikus ősi rituális táncot, amely varázslatos hatással bír!

 

Rituális táncokat már az ősidők óta járnak, amióta csak az emberek kiszerették volna vívni az istenek áldását, vagy kifejezzék irántuk való tiszteletüket, esetleg így kívánták megbékíteni őket. Kéréseiket szintúgy táncformába öntötték, ilyenek voltak a különböző termékenységi, gyógyító, gonosz erőket elűző táncok is. Ugyanakkor egyes táncok arra hívatottak, hogy mitológiai jeleneteket mutassanak be az istenek tiszteletére.

Napjainkban sok vallás és kultúra megőrizte hagyományos, ősi rituális táncait, mint amilyen a következő 5 mágikus tánc is:

 

{KEPGALERIA}

Bali misztikus táncai

Indonéziában, Bali szigetének lakossága a hinduizmus egy sajátos ágát, az agama hindu dharma vallást követi, amelynek alapja az animista ősvallás. Balin a tánc alapvető társadalmi jelenség, napjainkban is él és minden vallási ceremónia alapja. A tánc szól az ősök szellemének, az isteneknek vagy az ártó erőknek, démonoknak bemutatott felajánlás. A tánc egyfajta kapocs a látható és láthatatlan világ, az élők és a holtak között. Balin több táncot is megkülönböztetnek, köztük két kiemlkedő:

  • Wali tánc: olyan, mint istentisztelethez. Vallási és erkölcsi útmutatást is jelentenek a közösség tagjai számára.
  • Calonarang: eredeti funkciója a járványok elűzése, a rontás levétele volt. A természetfeletti hatalmakat megidéző mágikus tánc (rítus) során a falu papja kontrollálja az eseményeket, és hozza vissza a transzba esett résztvevőket normál tudatállapotukba.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL