REJTÉLY-MISZTIKA

6 minden hájjal megkent boszorkány, akiket pechükre kivégeztek

Vagy legalábbis minden hájjal megkent, boszorkánysággal vádolt nők és férfiak, hiszen az utóbbiakat sem mindig kímélték, ha felmerült a boszorkányság vádja. Van itt 6 nagyon érdekes, tanulságos, valahol poénos és igazán varázslatos sztori 6 boszorkányról, köztük két házaspárról, akiket bizony nem került el az üldözés és pályafutásukat a máglyán, a vízben vagy az akasztófán végezték be.

 

.

 

Ursula Kemp – A gyilkos boszorkánybába

Ursulát 1582-ben, március 28-án, 13 másik boszorkánysággal gyanúsított nővel együtt bebörtönözték. Állítólag Kemp, a falusi bába, megátkozott egy anyát, mert az úgy döntött, másik bábát választ magának. Nem sokkal később meg is született a baba, de állítólag meghalt, miután kiesett a kosárból. Ursula és az anya nyílt vitába keveredett, így hamarosan megvádolták a gyanús Ursulát. Állítólag a boszorkány több familiárist is tartott, köztük egy fekete varangyot, akit Pygamenek hívott és egy szürke Tiffin nevű macskát. Az a hír járta, hogy sörrel, süteménnyel és a saját vérével táplálta őket. Még a 8 éves fiából is kicsikartak egy vallomást, hogy tanúja volt annak, hogy másokat a halálba átkozott. Végül Ursulát és egy másik nőt Elizabeth Bennett-et bűnösnek találták és felakasztották.  

Majd 1921-ben St. Osyth-ben egy férfi fedezte fel a csontvázaikat a kertjének építése közben. A pasas és a helyiek ismerték Ursula legendáját, így kiásta őket és pénzért kezdte őket mutogatni, egészen addig, mígnem egy szerencsétlen baleset folytán 1932-ben újra el kellett temetnie őket, véget vetve ezzel a bizniszének, ugyanis kigyulladt a háza. Később újra exhumálták őket, utána már egy boszorkány múzeumban mutogatták őket edy darabig, míg végül tisztességes körülmények között 2011-ben ismét örök nyugalomra helyezték őket.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL