REJTÉLY-MISZTIKA

5+1 nagyon bizarr legendás orosz lény, akikkel álmodban se szeretnél összefutni

Pucér pasi béka fejjel, veszélyes démoni nőcik, akik férfiakra vadásznak. Akad minden a nagyon színes és egyben rém bizarr orosz legendákban. Találtunk 5+1 nagyon bizarr legendás orosz lényt, akivel álmodban sem szeretnél összefutni, nem hogy a valóságban!

Gamayun és Sirin

A Gamayunt olyasmi, mint a görög sziréne. Madárteste van, de a feje egy meseszép nőé, aki a tenger közelében él. A szirénekhez hasonlóan fenséges hangja van, plusz képes az időjárást kedve szerint befolyásolni – ez egy randinál mindig jól jön – és persze a hajósok igyekeznek vele jóban lenni, mert ha nem… vacsora lesz belőlük.

Mikor eljön az ideje, tojásokat rak a tengerpart homokjába, aztán a vízre bocsátja azokat. Ilyenkor a tenger 6-7 napra teljesen elcsendesedik, de mikor a tojások kikelnek, hatalmas vihar érkezik. Mindettől függetlenül érdekes módon a Gamayunt,a tudás és a bölcsesség szimbólumának tekintik.

Ugyanakkor az orosz legendákban van még egy változata ennek a lénynek, a Sirin. Női arcot visel, de különben neki is madárteste van és kisebb-nagyobb istenségek számára énekel szép dalokat. Ám a halandó emberek számára a hangja borzasztóan veszedelmes, mert aki meghallja, követni kezdi, míg bele nem halt. Később, a 17. század közepétől, a Sirin mondhatni „megváltozott”, és a világ harmóniáját jelképezte, ugyanis az otthona közel volt a Paradicsomhoz. Ekkor már az emberek úgy vélekedtek róla, hogy csak az igazán boldogok hallhatják egy énekét, és még ennél is kevesebben láthatják meg, ezzel szimbolizálva a gyors és nehezen elérhető boldogságot. Ezért is jelképezi sok esetben a végtelen örömöt és a mennyei boldogságot. Ezek az oroszok…

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL