REJTÉLY-MISZTIKA

5 pillanat a történelemben, amikor kicsit sem volt szerencsés boszorkánynak lenni

Ha boszorkányperekről van szó, egyértelműen Salem viszi a pálmát, de az már lerágott csont. Ellenben mutatunk 5 másik kevéssé ismert pillanatot a történelemből, amikor kicsit sem volt szerencsés valós vagy vélt boszorkánynak lenni. Elmeséljük, mit lett azzal, aki elvileg az Ördög gyermekét hordta a szíve alatt, és hogy a sátán jelét használva hogyan szúrták ki a boszorkákat!

Boszorkányüldözők a templomajtóban

1675-ben a svédek rekordot írtak, amikor is egyetlen nap alatt 71 embert –köztük 65 nőt – fejeztek le, majd égettek hamuvá. Akkor kezdődött, amikor az ytterlännäsi tiszteletest, Laurentius Christophori Hornæust azzal bízták meg, hogy vizsgálja ki az egyházközség boszorkánysággal kapcsolatos ügyeit. Két fiúnak azt parancsolta, hogy álljanak meg a templomajtóban, - és a sátán  láthatatlan jelét a homlokukra nyomva - annak segítségével állapítsák meg, ki a boszorkány a templomba belépők közül.
Hornæus pechére a feleségén is felfedezték a sátáni bélyeget, és helyből azzal vádolták meg az asszonyt, hogy gyerekeket rabol, és boszorkányszombatra viszi őket.

A Torsåkert is elérő perekben vádak nagyját gyerekek vallomására alapozták. A vádlottakból a vallomásokat kínzással meg a gyermekeiket a sütőben elevenen megsütik fenyegetésekkel csikarták ki. Hozzá kell tenni, hogy a perek nem voltak jogilag egészen rendben már csak azért sem, mert a perekben résztvevő ítélkező hatósági tisztek nem jelentették a halálos ítéleteket egy magasabb bíróságnak még azelőtt, hogy végrehajtották volna azokat. Ezekről a perekről kevés feljegyzés maradt meg de a legrészletesebb forrás Hornæus unokájának a nagyanyjának memoárja szolgáltatta.

Forrás: Múlt-kor

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL