REJTÉLY-MISZTIKA

5 pillanat a történelemben, amikor kicsit sem volt szerencsés boszorkánynak lenni

Ha boszorkányperekről van szó, egyértelműen Salem viszi a pálmát, de az már lerágott csont. Ellenben mutatunk 5 másik kevéssé ismert pillanatot a történelemből, amikor kicsit sem volt szerencsés valós vagy vélt boszorkánynak lenni. Elmeséljük, mit lett azzal, aki elvileg az Ördög gyermekét hordta a szíve alatt, és hogy a sátán jelét használva hogyan szúrták ki a boszorkákat!

A boszorkány és sátánmániás király

VI. Jakab skót király (később I. Jakab néven angol király) Koppenhágába hajózott, hogy elvegye Dániai Anna hercegnőt. Ámde közbe jött egy hatalmas vihar, ami miatt Norvégiában kellett partra szállnia és pár napig ott maradnia. A vihart egyértelműen a boszorkányok számlájának tudták be. Több sem kellett az uralkodónak, hogy üldözni kezdje a boszikat. Annyira ez lett a heppje, hogy még egy könyvet is szentelt a témának, a Daemonologie-t, amelyben kifejezetten helyeselte a boszorkányüldözést.

Ennek fényében a skóciai North Berwick boszorkányperei 1590-ben kezdődtek. Az első áldozat Gilly Duncan volt, aki a kínzások hatására bevallotta, hogy cimborált az ördöggel. Porrá is égették érte. Nagyjából 70 embert vádoltak meg - köztük a skót nemesség több tagját-  de az áldozatok valós száma azonban nem ismert. Ezt a persorozatot még számos másik követte, és az országban 1560 és 1707 között körülbelül 3000-4000-ren haltak meg.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL