REJTÉLY-MISZTIKA

5 elképesztő misztikus teremtmény, amelyek létezésében még csak nem is kételkednek

A japánok világában csak úgy hemzsegnek a jókaiknak nevezett misztikus lények és szellemek. Némelyik szelíd és barátságos, mások kérnének egy falat húst belőlünk, míg egyes lények cuki kis szőrcsomók lehetnek. Megmutatjuk azon 5 rendkívül varázslatos, japán folklórból származó lényt, amelyek nagyon durván ki is babrálhatnak az emberekkel!

{KEPGALERIA}

Ókami

Az Ókami szó jelentése: farkas. Ahogy a rókáknak, vagy tanukiknak, a farkasnak is erős természetfeletti hatalmat tulajdonítanak. Ám az ókami becsületes, és kifejezetten jóindulatú, ha megfelelőképpen közelítenek felé. Sokan a hegyek kamijával (istene) asszociálják, de néznek rá háziállatként, hírvivőként, vagy az istenek avatárjaként. Bár farkas mindenképen tekinthető istenségnek, hiszen nevében is benne van, hogy "Nagy kami".

 A farkasok egy általános elnevezése a jama inu, vagyis "hegyi kutya", és úgy tartották, hasonlóan mint háziállat rokonaik, ők az emberiség védelmezői a vadonban. Az okuri inu, vagy okuri ókami (kísérő farkas) követi az embereket a hegyekben, és oltalmazza őket, akár más farkasoktól is.

De az okuri ókamiból is két félét különböztetnek meg, miszerint az egyik azért követi az embereket, hogy megvédje őket, a másik pedig aki becserkészi és inkább felfalja azokat.

Más elmesélésekben viszont a farkas az adott ember megnyilvánulásai befolyásolják. De úgy tartották, ha valakit farkas támadás ér, ám az illető nem tanúsít ellenállást, hanem inkább könyörög az életéért, akkor az ókami védelmébe veszi. Az okuri ókami történetekben, az emberek gyakran jutalmazzák meg a farkasokat kedvenc eledelükkel, ami lehet só, azuki bab és rizs (vega farkas), míg el nem érik céljukat, hogy biztosítsák a jó kapcsolatot velük. Szóval ők tényleg nem is olyan félelmetesek…

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL