REJTÉLY-MISZTIKA

10 nyom, ami megoldott vagy tovább fokozott egy misztikus rejtélyt

Kitartóan folynak a kutatások a világban, hogy jobban megismerhessük a történelmünket és hogy végre lehulljon a lepel a rejtélyekről. De az is igaz, hogy ez nem mindig így történik, mert akad itt 10 olyan rejtély, ami esetén az újonnan felfedezett nyomok nem feltétlenül a megoldáshoz vezettek, hanem még misztikusabbá tették a rejtélyt!  

Nagy-Britannia legnagyobb római kincse

A nyugdíjas kertész, Eric Lawes egy mezőn ténfergett Suffolkban, Angliában, ahol barátja elvesztette a kalapácsát. A kalapács helyett viszont Nagy-Britannia egyik leghíresebb római arany kincseire bukkant. Értesítette a helyi hatóságokat a felfedezett kincsről, és ők szervezték meg a kincs kiásását. Több mint 14 000 tárgyat fedeztek fel, beleértve érméket, gyűrűket, karkötőket, csodálatos ezüst tárgyakat és más értékes dolgokat.

1993 novemberében a római leletek értéke 1,75 millió font (azaz 2,66 millió font, vagyis 4,3 millió dollár) volt, amelyet Eric Lawesnek fizettek a kincs megtalálójaként. Napjainkban a leginkább értékelt és gyönyörű tárgyak a British Múzeumban találhatók... valamint a kalapács, amit Eric Lawes keresett.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL