Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

10 különös ősi jóslási technika, amiről talán még életedben nem hallottál!

Szerző:
Szabó Anna
Tarot, inga meg kristálygömb. Voltak ennél sokkal színesebb, egzotikusabb, gusztustalan, de állítólag igen hatásos jóslási technikák, amiket lehet, hogy pont ezekért a tulajdonságaikért alkalmazzák ma már kevéssé vagy egyáltalán. Az ókori kultúrákban népszerűek és kelendőek voltak ezek a jövendölések, amelyek nélkül néha emberek nem is mertek cselekedni. Mi volt hajdan ez a 10 szokatlan, de hatékony jóslási technika?

Antropomancia – Ember áldozati jóslás

Az antropomancia egy igen hátborzongató jóslási forma és meglehetősen barbárnak fog tetszeni. Ugyanakkor az ókorban teljesen bevett szokás volt az emberi áldozat a világ szinte minden táján, hiszen hitük szerint ezzel csillapították az istenek dühét vagy kérték az áldásukat. A jóslás abból állt, hogy a feláldozandó ember vagy néha állat, hogyan viselkedik a halál pillanatában. Mennyi és milyen hangokat ad ki, hogy helyezkedik el a teste a földön, a vér folyásának az iránya.
Az egyik leghíresebb antropomanciával született jóslat a római író Suetonius szerint, Spurinna látnok így figyelmeztette Júliusz Cézárt, hogy óvakodjon a Március 15-től.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL