Szabó Anna
      400g liszt
50g polenta
11ek cukor
Só
4tk sütőpor
150g hideg vaj
1 tojás
150ml tej
1kg eper
1-2ek citromlé
500ml tejszín

1. A lisztet a polentával, az 5 evőkanál cukorral, 1 csipet sóval és sütőporral jól keverj össze. A hideg vajat reszelt apró darabokra. Add a lisztes keverékedhez és az ujjaiddal jól dörzsöld össze gyorsan – azért kell sietned, mert akkor lesz jó a tésztád, ha ebben a fázisban morzsás marad. A tojást 1 evőkanál tejjel verd fel, majd add a tésztához, és gyúrd simára.
2. Az epret szeld fel 3-4mm vastag lapokra, majd keverd össze 4 evőkanál cukorral és a citromlével. Majd tedd be a hűtőbe pácolódni, legalább 30-45 percre.
3. A nyers tésztát nyújtsd ki 30x20cm-es téglalapra, és vágd fel 6 darab 10x10cm-es kockára. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd rá a tésztakockákat, majd kend meg a tetejüket tejjel.
4. 220 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd vedd ki és tedd félre kihűlni.
5. A tejszínt két evőkanál cukorral verd fel kemény habbá. Az omlós tésztalapokat vágd fel keresztben. Az epret csöpögtesd le, közben pedig a tésztalapokat kend meg egy réteg cukros tejszínnel. Erre helyezd az epret, majd az omlós tészta másik felét, erre megint tejszín, majd végezetül pár szem eper kerüljön.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK