Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

Október hónap spirituális napjai - Ne maradj le róluk!

Szerző:
Szabó Anna
Újabb hónap, ami hemzseg a spirituális napoktól. Istenek, istennők, ókori fesztiválok, mágikus és gyógyító napok várnak októberben. Használd ki varázslatos erejüket, kérj áldást, segítséget, végezz rituálét vagy imádkozz vágyaid eléréséért! Mert egy spirituális napon elmondott ima vagy kívánság szinte egész biztosan célba ér!

 

Imádkozz, varázsolj, végezz rituálét, mutass be étel-ital áldozatot, fordulj kéréssel az istenekhez és használd ki a spirituális napok segítő erejét!

 

Október hónap spirituális napjai – Ne maradj le róluk!

Újabb hónap, ami hemzseg a spirituális napoktól. Istenek, istennők, ókori fesztiválok, mágikus és gyógyító napok várnak októberben. Használd ki varázslatos erejüket, kérj áldást, segítséget, végezz rituálét vagy imádkozz vágyaid eléréséért! Mert egy spirituális napon elmondott ima vagy kívánság szinte egész biztosan célba ér!

Október 1: Navaratri, az Istennő imádat 9 éjjele. Közben Durgá Puja is lesz Október 8-án.

Az első 3 napban Szaraszvatit, Brahmá feleségét, a Tudás Istennőjét imádják, az azt követő 3 napban Laksmit, Visnu feleségét, a Szerencse Istennőjét tisztelik, majd az utolsó 3 napban pedig Durgát, Siva feleségét engesztelik ki szertartásokkal. Ezeken a napokon az is szokás Indiában, hogy a hölgyek mind a 9 napon, új ruhát kapnak párjaiktól.

Október 3: Bachalia, Dionüszosz –Bacchus , a bor és a mámor istenének napja

Október 4: Ceres- Demeter napja, aki a mezőgazdaság, a termőföld, a termékenység, a bőség, a jólét istennője

Október 9: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Október 10: Siva napja,  a fiatalok Sivához imádkoznak, hogy jó férjük legyen, a házasok a gyermekáldásért fohászkodnak, a gyermekesek meg a család hosszú életéért ajánlanak fel különböző spirituális gyakorlatokat. Vagy rossz esetben azért imádkoznak a csajok, hogy ugyan már ne legyen férjük többé. Szóval a hölgyek minden korosztálya a lehető összes életstádiumban felajánl valamit ezen a napon az Úr Sivának. 

 

Október 16: Laksmi Puja, a Szerencse Istennőjének napja. Laksmi a Szerencse Istennője és Visnu vagy Krisna kedvese. Viszont Laksmi nemcsak a pénz és vagyon területeit képviseli, hiszen Astha Laksmiként is imádják őt, vagyis a ”8 formájú Istennőként” is.

További ünnepek ezen a napon: ókori római Lupinalia, a Farkasok Ünnepe

 Telihold-Vérhold

Október 20. Szobek napja. Szobek a vizek és lényeinek egyiptomi istene. 

Október 21. Hathor, egyiptomi szerelem és boldogság istennőjének a napja. 

Október 22: Dharmacsakra nap, vagyis 10 milliószoros nap.

Október 23: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

További ünnepek ezen a napon: Szelket napja. Egyiptomi istennője és védelmezője a házasoknak, és holtak oltalmazója. 

Október 30: Káli Puja és Diwali az év legnagyobb ünnepe Indiában.

Nálunk az északi féltekén mindig az Október végi November eleji Újhold szokott lenni a legsötétebb, így ilyenkor szokták Káli Istennőt, a Fekete Istennőt imádni.

Október 31.  Samhain előestéje. Halloween napja. Tökéletes nap a szellemidézéshez, a jósláshoz, a holtak iránti tisztelet kifejezésére.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL