LELKIPATIKA

Május hónap spirituális napjai - Ne maradj le róluk!

Szerző:
Szabó Anna
Újabb hónap, ami hemzseg a spirituális napoktól. Istenek, istennők, ókori fesztiválok, mágikus és gyógyító napok várnak októberben. Használd ki varázslatos erejüket, kérj áldást, segítséget, végezz rituálét vagy imádkozz vágyaid eléréséért! Mert egy spirituális napon elmondott ima vagy kívánság szinte egész biztosan célba ér!

Beköszöntött a május és újabb fantasztikus napok elé nézünk, amikor különösen érdemes megragadni a lehetőséget és élni a spirituális napok kínálta energiákkal! Forduljunk bátran az istenekhez, mondjuk el egy imát, áldozzunk céljaink elérésének érdekében, mert nem marad el a hatás!

 

Május 1. Beltane és Szent Valburga napja. 

Május 3. Bona Dea istennő ünnepe, aki a római mitológiában a termékenység, a gyógyítás, a szüzesség és a nők istennője. 

Május 4. Az ír hagyományok szerint a tündérek napja az. Teát, teasüteményt, teavajat, vajas kekszet, és tejet tesznek ki nekik az ajtótok elé. Erre a napra esik az ír termékenység-istennő Sheela-na-Gig megemlékezése is és ilyenkor szokás szalagot akasztani a galagonyákra.

Május 5. Nut, egyptomi istennő gyermekeinek a napja. Nut a csillagok és a bolygók égistennője, tehát gyermekei a csillagok és a bolygók is, de Ozirisz, Széth, Ízisz, Nephtüsz is.

Május 6. Aphrodité és Erósz kétnapos ünnepének az első napja. 


Május 7. Hekaté ezen a napon járja körbe a földet a lelkek hadával. Május 9. Lemúria három napos ünnepének első napja (9., 11. és 13. napon van). Ezeken a napokon a rómaiak rítusokkal űzték el a gonosz és rosszakaró kísérteteket az otthonaikból. Ezeket a nyughatatlan lelkeket hívják lemúroknak.

Továbbá ma van Modron walesi anyaistennő, védelmező isteni anya napja is.

Május 10.  Az egyiptomi harc és vadászat istennőjének, Néithnek napja.

Illetve a hindu hagyományokban ma ünnepelik (Buddha Purnima) Buddha születésétk, megvilágosodását, halálát és felszabadulását. Ilyenkor különleges ünnepségeket rendeznek az ünnep tiszteletére. A szerzetesek és a bhakták meditálnak és imádkoznak a Buddha szobornál, gyertyákat gyújtanak és gyümölcsöket, virágokat ajánlanak fel.

Május 15. Mercuralia, Merkúr isten tiszteletére, aki a pásztorok, utazók, kereskedők, az ékesszólás, irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője.

Május  16. Az egyiptomi naptárban ma az istennőket ünneplik. 

Május 17. Ambarvalia ünnepe, Dea Dia az anyaistennő tisztelete Rómában. 

Május 18. Két istenséget is ünnepelnek ma: Apollónt, a  rend, a költészet, a jóslás, a zene, a tánc, a művészetek, az íjászat és  istenét és Pánt, a pásztor isten ünnepe, aki a mezők, a termékenység, a zene és a szexualitás istenét.

Május 24.  Hermész Triszmegisztosz, a misztikus bölcs istenség és alkimista napja. 

Május 25. Fortuna Primigenia évfordulója, vagyis Fortuna istennő egyik archetípusa, aki az elsőszülött szerencséjéért felel.

Május 27. Frigget, a germán Ódin feleségét ünnepeljük, aki anyaistennő – mindamellett, hogy hozzátartozik a házasság, termékenység, család, hűség - és egyben a házi tűzhely asszonya.

Május 30-31. Hekaté kétnapos ünnepe. 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL