Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

Érzelmi sebeid vannak? - Gyógyítsd be az őket 5 lépésben!

Szerző:
Szabó Anna
Életünk során számos érzelmi és pszichológiai trauma ér bennünket. Ezek múltunk részei, és tudatosan talán nem is gondolunk rájuk. Ám hatásuk valóságos: a negatív hangulat, az ok nélküli érzelmi kitörések okozói. Olyan cselekvésre sarkalhatnak, melyeket később megbánunk és szégyelljük magunkat. Lehetséges ezeknek a sebeknek a begyógyítása? Igen, még pedig 5 lépésben. 

1. Megértés, elfogadás

A legelső, így a legfontosabb lépés a megértés, a probléma elfogadása. Gyakran ismételgetjük másoknak vagy magunknak, hogy „Tudom, hogyan kell viselkednem, de egyszerűen képtelen vagyok rá. Tudom, hogy mi lenne a helyes, de újra és újra hibázok. Egyszerűen képtelen vagyok megváltozni.” Nos, nem elegendő a tudás. Tudás és valódi megértés két különböző dolog. A valódi változáshoz alapos megértés kell. Meg kell értenünk, hogy a látszólag megváltoztathatatlan magatartásmintáink hátterében a múltban ért sérelmek állnak. Ezek a lelki sebek már mélyen lesüllyedtek a tudatalattinkba. Ezek a sebek sohasem gyógyulnak be.

Azt hisszük, hogy sikerült megszabadulni a sérelemtől, de ott van a felszín alatt és egyszer előtör. Például, a főnök lekezelően beszélt veled a kollégák előtt a reggeli értekezleten. A nap végére megnyugszol, úgy érzed már nincs benned düh. Ám hazaérve a gyerekeid, vagy a párod viselkedése előhozza belőled a haragot, és rajtuk töltőd le a főnököd helyett.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL