Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

2 meditációs gyakorlat, amit érdemes elvégezni mindennap - A hatásuk megváltó erővel bír !

Szerző:
Szabó Anna
Akár spirituális úton jársz, akár nem, érdemes mindennap legalább egyszer elvégezni ezt a két igen rövid meditációs gyakorlatot, amelyek jótékony hatását rövid időn belül érzékelni fogod és az eredmény megáért fog beszélni! Szabályosan megváltod velük a lelkedet és általuk megtapasztalhatod a lelki szabadságot és a boldogságot!

A spiritualitás vagy akár a hétköznapok útját járva rá fogsz döbbeni előbb vagy utóbb, hogy van valami, ami képes szörnyen akadályozni a fejlődésben. Ezek pedig a félelmeid.

Mit tesznek veled a félelmeid?

 • Megbénítanak és meggátolnak a fejlődésben
 • Beszűkíti az elmédet és a látásmódodat
 • Depresszióssá és szorongóvá tesznek
 • Gyomor- és szívproblémákat és számos más fizikai kellemetlenséget okoznak
 • Megakadályozzák, hogy elérd a céljaidat
 • Meggondolatlan tettekre és döntésekre sarkalnak
 • Akár el is üldözhetik a szeretteidet (gondolj csak arra, aki attól fél, hogy a kedvese elhagyja, emiatt mindenáron birtokolni akarja, szinte fojtogatja és az ezzel a viselkedéssel gyakran párosuló féltékenység elűzi a partnert)
 • Gátat vet a szabad döntéseknek, így korlátozod az életedet és lemaradsz magáról az élésről
 • Szabotálja a boldog életedet

MINDENKINEK VANNAK FÉLELMEI. Akár tudatosan, akár tudattalanul. Nagyon kevés a félelem nélküli ember. Ez valahol természetes. Mondhatni ösztönös. Mert bizonyos félelmekre ösztönösen szükségünk van az életben maradáshoz. Ezért van az, hogy elfutsz vagy kiáltasz, ha üldöznek, vagy ha tűz van. Kivéve, ha te vagy Superman vagy Wonderwoman.

Tarts egy kis önvizsgálatot. Szedd össze a félelmeidet. Meglásd, ha agyalsz rajta egy kicsit, csinos kis lista jön össze. Ekkor megkezdődik az utazás és a harc, a félelmek legyőzésére. Vedd mindennap – vagy amikor csak teheted – elő egy félelmedet, és végezd el az alábbi meditációt. Nehogy azt hidd, hogy egy nap alatt kigyógyulsz belőlük. Sőt, némelyiket érdemes rendszeresen vagy többször elvégezni.

 

Félelem meditáció

 1. Végezd el az alapmeditációt, hogy kitisztítod az elmédet, relaxálsz és lemész alfába amennyibe re csak tudsz.
 2. A sötétben, kirajzolódik előtted egy ajtó. Ez az ajtó vezet a félelmeid világába. Az ajtón túl ott lesz minden, amitől félsz vagy tartasz.
 3. Nyisd ki az ajtót, és lépj be.
 4. Az ajtó eltűnik mögötte, és megint a sötétségbe érkezel.
 5. Előtted egy neon zöldköves út fog megjeleni.
 6. Ahogy rálépsz, elindulsz rajta, megjelennek a félelmeid. Valószínűleg az, amely éppen a legjobban foglalkoztat vagy amit kiválasztották. A kígyó, a pók, a tűz, ahogy a párod megcsal, kirúgnak a munkahelyedről és elszegényedsz, ahogy balesetben meghal a gyermeked. Igen, szörnyű érzések és képet keríthetnek hatalmukba. De erősnek és bátornak kell lenned. Ne menekülj el, ne fuss el, ne bújj el. Nézz velük szembe és kezdj harcolni! Használd a csodálatos elmédet, amellyel jól tudod, hogy bármit megtehetsz! Vizualizálj egy fegyvert, amellyel elűzheted a pókokat, a kígyókat vagy kiolthatod a tüzet. Képzeld azt, hogy a főnököd meggondolja magát és azt mondja, hogy te egy értés ember vagy mindig szüksége lesz rád, ezért feltétlenül megtart. Lásd, ahogy a párod elfordul a másik nőtől, aki hirtelen köddé lett, mintha ott sem lett volna és azt mondja, csak téged szeret és jussanak eszedbe azok a percek, amiket együtt töltöttetek,  halld meg a régi szavakat, amik pont erről árulkodnak. Ha azt látod, hogy egy szerettedet baleset érte, hát mentsd meg!

A kulcs: Találd meg a félelmeidben a Jót. A pozitivat. Keresd a sötét dolgok jó oldalát. Változtasd a félelmet fénnyé és reménnyé. Képes vagy az elméddel megváltoztatni. Higgy abban, hogy a magad ura vagy és képes vagy a sorsodon bármikor változtatni. Jöjj rá, hogy a félelem nem egy hatalmas  fekete lény, ami ellennem győzhetsz és korlátlan a hatalma. Többé már nem.

Ha elég volt a félelmekből vagy legyőzted őket, a zöldköves út végén megjelenik újra az ajtó, amin beléptél. Menj át rajta, és magadhoz fogsz térni.

Nem baj, ha elsőre nem sikerül, nem könnyű legyőzni félelmeinket. Ezért kell újra és újra meg kell próbálni.

 

Íme, 10 dolog, amiben szolgálatodra lehet a Fény

 • A fény elűzi a félelmeidet
 • A fény elkergeti a sötét gondolataidat
 • A fény hitet és reményt ad
 • A fény meggyógyítja a lelkedet
 • A fény elősegíti a belső és a külső fejlődésedet
 • A fény felmelegíti a testedet és a lelkedet
 • A fény megtisztítja a testedet és a lelkedet
 • A fény segítségével véget vethetsz a szenvedésnek
 • A fény eszköz a gonosz elleni harcban
 • A fény utat mutat

Amint meggyógyultál a fény által és rendszeresen részesültél kegyeiből megmutatom azt is, hogyan vihetsz fényt mások életébe. De előbb próbáld meg, hogy a magad életét világítod meg.

Használd a fény meditációját akár az előbb elsorolt 10 dolog bármelyikéhez és eressz be akár mindennap egy kis fényt az életedbe!

Fény meditáció

 1. Végezd el az alapmeditációt.
 2. Amint elmélyültél, a gondolataid megszűntek és kellemesen érzed magad, mondogasd a következőt: „Istenem, mutasd meg fényedet. Adj nekem fényt!”
 3. Ahogy ülsz a sötétében, egyszeriben fény kezd el pislákolni előtted, a magasban. Előbb kicsi, majd egyre nagyobb lesz. Egyesen rád sugárzik, megnyílik feletted az ég, és lesüt rád Isten fénye.
 4. Élvezd, ahogy elönt a forróság, a melegség, a szeretet. Ahogy körbevesz a fény, és beivódik a testedbe. Eltelsz a fénnyel, az erővel, hittel és reménnyel. Amivel csak akarod! Megtisztulsz, kiűzetik belőled minden negativitás.
 5. Lásd, ahogy a fekete köd kiúszik a testedből, elhagy téged minden rossz, a negatív rezgés. Érezd, hogy eltávozik belőled, mintha elvennének tőled valamit, kihúznák a testedből. Akár egy kis szédülés, émelygő érzés is elfoghat, de ne ijedj meg, folytasd tovább! Végül marad más, csak az erős fény, ami aztán felemeli a testedet.
 6. Felszállsz az ég felé, Isten fénye felé, és útközben, te magad is fénnyé válsz. Egyesülsz a fénnyel, Istennel. Csupa kellemes, meleg, jó érzés áraszt el.  Már nem vagy test, csak a csupasz fény. Érezd milyen a testnélküliség, hogy milyen az, amikor Isten része, fénye vagy, hogy csak szeretetből állsz. Ahogy ezt elérted, visszatérsz.

Ha már itt a jó idő és módod van rá, végezd el a kertben, a parkban vagy bárhol, ahol a napfény ér. De az otthonod is tökéletes lehet a feladat, a napi spiritualitásod elvégzésére!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL