KÖZÉRZET

Hízlal a kapcsolatod?

Amikor megismerkedsz álmaid lovagjával, valószínűleg nem az az első gondolatod, hogy a sok gyengédségen és szereteten kívül jó pár kilót is köszönhetsz majd neki. Pedig nincs kizárva ez sem!
Ha szingli vagy, és teszel az egészségedért, valószínűleg rendszeresen jársz mozogni, egészségesen étkezel, legtöbbször otthon főzöl, és kerülöd a félkész ételeket. Ugye így van? Aztán jön a Nagy Ő, elborít a boldogság. Észre sem veszed, hogy szinte minden este programod van. Először az aerobicórád marad ki. Aztán egyre többet mész étterembe, és falsz be finom fogásokat, vagy moziba egy nagy zacskó pattogatott kukoricával. És nem telik el sok idő, és hopp, fel is ugrik pár kiló.


Persze vannak olyan szerencsések, akik magukhoz hasonló egészségmániásokkal találkoznak össze. De nem így történt ez pl. Rékával sem.

„Sosem gondoltam, hogy a leendő párom nem fog olyan egészséges életet élni, mint én. Boldog voltam vele, és csak akkor kaptam észbe, amikor a versenysúlyomhoz képest már 5 kiló plusz volt rajtam. Hiába, ő a rántott ételeket szereti, a párolt zöldségtől inkább megrémül, és a sport sem erős oldala. Mivel egész gyerekkoromban azt hallgattam, ahogy apám anyámat piszkálja a súlya és a vacsorája miatt, elhatároztam, hogy én nem fogom ezt csinálni. Egyszerűen elkezdtem újra otthon főzni. Általában kétfélét készítek, bár néha már sikerül rávennem Robit, hogy megegye az egészségesebb ételeket. És átszoktam a reggeli mozgásra: inkább korábban kelek, de így együtt tölthetjük az estéket.”


Réka jól tette, hogy változtatott, és azt is jól tette, hogy nem párját akarta megváltoztatni. Ő rájött, amire a legtöbb nő gondoskodó, önfeláldozó hajlama miatt nem döbben rá: az ő egészsége fontos a párjának is. Ilyen helyzetekben tehát igenis magára kell koncentrálnia, és rá kell áldoznia az időt és energiát, hogy csúcsformában legyen.

Persze akár trükköket is bevethetünk, hogy összekössük az egészséges életmódot a párunkkal való közös programokkal. A nap eseményeit egy séta közben épp úgy megbeszélhetitek, mint a tévé előtt ülve. Hétvégén biciklizhettek, vagy akár a barátaitokkal szervezhettek egy állandó estét, amikor együtt kosaraztok vagy röplabdáztok. És ne felejtsük el: a tánc az egyik legjobb kardiomozgás!

Hogy mi legyen a vacsorákkal? Főzz neki romantikus vacsorát, és hidd el, hálás lesz, és idővel megszereti az egészségesebb ízeket.

A cél: dolgozz a kapcsolatodért, és ennek az is fontos része, hogy saját magadért is tegyél!
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL