Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A hajhullás 8 legfőbb oka - Férfiak és a nők esetében egyaránt

Szerző:
Szabó Anna
A hajhullás, mint probléma, általában alopecia néven ismert, amely a férfiakat, illetve a nőket egyaránt érinti. Hajhullásról akkor van szó, ha kefével vagy fésűvel végig húzod a hajadat, és túl sok haj marad benne. A napi normális hajhullás 50-100 hajszál. Ám a túlzott hajhullás súlyosabb egészségügyi problémákra is utalhat, amely megfelelő orvosi kezelést igényel.

Az okok az egészen egyszerű vitaminhiánytól akár a komolyabb és összetett problémákig is terjedhetnek, amik bizony kihatással lehetnek az egészségügyi állapotodra. A hajhullás pontos okait azonban nem is mindig olyan egyszerű meghatározni. Van azonban néhány olyan ok, amelyekről érdemes tudnod:

 

 

 

Drasztikus fogyás

A hirtelen fogyás egyfajta fizikai trauma, ami hajhullással is jár. Ez akkor is megtörténik, ha egyébként maga a fogyás számodra egészséges volt. A testsúlycsökkenést ugyanis a szervezet stresszként éli meg, ami ásványi anyag- és vitaminhiánnyal járhat. A súlycsökkenés mellett azonban a táplálkozási zavarok is drasztikus hajhullást okozhatnak, ilyen a bulimia és az anorexia. Tanulmányok kimutatták, hogy a gyors fogyás a szervezet és az idegrendszer számára megterhelő, ezért a fogyást követő hat hónapnyi időszak az, amikor hajhullás lép fel.

közérzet egészség hajápolás hajhullás haj
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL