KÖZÉRZET

A hajhullás 8 legfőbb oka - Férfiak és a nők esetében egyaránt

A hajhullás, mint probléma, általában alopecia néven ismert, amely a férfiakat, illetve a nőket egyaránt érinti. Hajhullásról akkor van szó, ha kefével vagy fésűvel végig húzod a hajadat, és túl sok haj marad benne. A napi normális hajhullás 50-100 hajszál. Ám a túlzott hajhullás súlyosabb egészségügyi problémákra is utalhat, amely megfelelő orvosi kezelést igényel.

Az okok az egészen egyszerű vitaminhiánytól akár a komolyabb és összetett problémákig is terjedhetnek, amik bizony kihatással lehetnek az egészségügyi állapotodra. A hajhullás pontos okait azonban nem is mindig olyan egyszerű meghatározni. Van azonban néhány olyan ok, amelyekről érdemes tudnod:

 

 

 

Drasztikus fogyás

A hirtelen fogyás egyfajta fizikai trauma, ami hajhullással is jár. Ez akkor is megtörténik, ha egyébként maga a fogyás számodra egészséges volt. A testsúlycsökkenést ugyanis a szervezet stresszként éli meg, ami ásványi anyag- és vitaminhiánnyal járhat. A súlycsökkenés mellett azonban a táplálkozási zavarok is drasztikus hajhullást okozhatnak, ilyen a bulimia és az anorexia. Tanulmányok kimutatták, hogy a gyors fogyás a szervezet és az idegrendszer számára megterhelő, ezért a fogyást követő hat hónapnyi időszak az, amikor hajhullás lép fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL