Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A hajhullás 8 legfőbb oka - Férfiak és a nők esetében egyaránt

Szerző:
Szabó Anna
A hajhullás, mint probléma, általában alopecia néven ismert, amely a férfiakat, illetve a nőket egyaránt érinti. Hajhullásról akkor van szó, ha kefével vagy fésűvel végig húzod a hajadat, és túl sok haj marad benne. A napi normális hajhullás 50-100 hajszál. Ám a túlzott hajhullás súlyosabb egészségügyi problémákra is utalhat, amely megfelelő orvosi kezelést igényel.

Az okok az egészen egyszerű vitaminhiánytól akár a komolyabb és összetett problémákig is terjedhetnek, amik bizony kihatással lehetnek az egészségügyi állapotodra. A hajhullás pontos okait azonban nem is mindig olyan egyszerű meghatározni. Van azonban néhány olyan ok, amelyekről érdemes tudnod:

 

 

 

Stressz/trauma

Ha túlzottan nagy stressz ér, akkor mentális zavarok és egyéb betegségek alakulhatnak ki, amelyek mind a nők, mind a férfiak esetében akár hajhullást is eredményezhetnek. Mindez azért van, mert a stressz kihatással van az étkezésedre is, és emiatt hajhullás léphet fel. Bármilyen fizikai trauma is képes hajhullást előidézni. A stressz befolyásolja a hajnövekedés ciklusát is, így gátolva a haj növekedését. Ezt a típusú hajhullást telogen effluviumnak nevezik. 

közérzet egészség hajápolás hajhullás haj
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL