KÖZÉRZET

6 jele annak, hogy kimerült vagy, nem csupán fáradt

Ha délután 2-kor ásítozol, és már az esti film előzetesénél is leragad a szemed, akkor valószínűleg jól gondolod, fáradt vagy. Ám nagy különbség van a fáradtság és a kimerültség között, és a jelekből nem is mindig nyilvánvaló, hogy épp melyik áll fent. A különbségeket azonban érdemes tudni, mert a kimerülés kifejezetten veszélyes is lehet.

Az alvást gyakran alulértékelik az egészség szempontjából, a következmények azonban végiggyűrűznek az élet minden területén. A kimerültség összefüggésbe hozható az étvágy szabályozásával, a szívbetegségekkel, a gyulladások kialakulásával, emellett 50%-kal nagyobb az esély ilyen állapotban egy vírusos fertőzésre. Ha tehát fáradtnak érzed magad, és az alábbi tüneteket észleled, akkor valójában kimerültségről lehet szó.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

6. Rosszul alszol, legalább egyszer egy héten

Valószínűleg tudod, hogy a krónikus álmatlanság a kimerültség jele. De gondoltad volna, hogy már egyetlen átvirrasztott éjszaka is elronthatja a következő napodat? Egy tanulmány keretében 61 résztvevő aludt 8 órát egy éjszaka. A következő éjjel 4-szer megszakították az alvásukat egy telefonhívással, de kis idő elteltével képesek voltak visszaaludni. A kutatók azt tapasztalták, hogy a megszakított és rossz éjjeli pihenés következtében a résztvevők rosszabb hangulatban voltak, gyengébb volt a koncentrációs képességük, ami alátámasztotta, hogy a rossz alvás legalább olyan rossz, mint a kimerültség okozta krónikus álmatlanság.

A megszakított alvás mellett az is ugyanolyan rossz, ha a kelleténél később fekszel le. Az alvás halogatása a legújabb kifejezés erre. Egy vizsgálat alapján a kutatók felfedezték, hogy a 177 résztvevő, aki aznap halogatta az alvást, kevesebbet és rosszabbul aludt, emellett másnap sokkal inkább volt fáradt. Igenis határozd el, hogy mikor fekszel le, és tartsd magad hozzá, aztán számolj hozzá ehhez képest előre 7-8 órát és akkorra állítsd be az ébresztő órádat. Így ideális időben alszol el és kelsz is fel. Csökkentsd a stimulációt elalvás előtt 30 perccel, kapcsold ki a mobiltelefonodat, a tévét és egyéb eszközöket.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL