KÖZÉRZET

6 jele annak, hogy kimerült vagy, nem csupán fáradt

Ha délután 2-kor ásítozol, és már az esti film előzetesénél is leragad a szemed, akkor valószínűleg jól gondolod, fáradt vagy. Ám nagy különbség van a fáradtság és a kimerültség között, és a jelekből nem is mindig nyilvánvaló, hogy épp melyik áll fent. A különbségeket azonban érdemes tudni, mert a kimerülés kifejezetten veszélyes is lehet.

Az alvást gyakran alulértékelik az egészség szempontjából, a következmények azonban végiggyűrűznek az élet minden területén. A kimerültség összefüggésbe hozható az étvágy szabályozásával, a szívbetegségekkel, a gyulladások kialakulásával, emellett 50%-kal nagyobb az esély ilyen állapotban egy vírusos fertőzésre. Ha tehát fáradtnak érzed magad, és az alábbi tüneteket észleled, akkor valójában kimerültségről lehet szó.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

2. Az elmédben káosz uralkodik

Az agynak pihenésre van szüksége, hiszen egy autó sem tud menni üres tankkal. Többek között a szervezet az alvás alatt a kémiai egyensúlyhiányt stabilizálja, frissíti azokat a területeit az agynak, amik szabályozzák a hangulatot és a viselkedést, emellett feldolgozza azokat az emlékképeket és információkat, amiket a nap folyamán szereztél.
Különösen fontos a 90 perces időszak, a REM (gyors szemmozgás), és ha ezt megzavarják, az elméd nem tud megfelelően működni másnap. Nem fog olyan jól teljesíteni, mivel nem dolgozta fel az előző nap tapasztalatait az agyad. A kimerültség miatt gyakran felejtesz el fontos dolgokat, mint például munkahelyi értekezletet, vagy éppen a kelleténél ingerlékenyebb vagy.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL