HOROSZKÓP

Mianmari burmai asztrológia - Vajon mit mesél rólad?

Szerző:
Szabó Anna
A burmai zodiákus a mianmari, korábban Burma, ősi asztrológiai rendszere, amely a kozmikus világegyetem megértésére szolgált, és amely tudás a csillagok és az állatvilág megfigyelésén alapult. Ezt az ősi asztrológiai tudományágat más néven Mahabote-nak is nevezik, amely „kis hajót” vagy „kis kulcsot” jelent, és arra utalt, hogy ez a hindu asztrológiai rendszernek egy aprócska része csupán.

 

A mianmari asztrológia a nyolcas számrendszeren alapul, mivel az ősi burmaiak rájöttek arra, hogy nyolc ember energiája szükséges a kozmikus egyensúly kialakításához. A nyolcas szám az energiákat egyensúlyba hozza, és megszűnik a diszharmónia.


A burmai asztrológia és az ennek az alapját képező nyolc lényeges elem a következő:


• nyolc elem mianmari-burmai asztrológia
• nyolc bolygó energiája
• nyolc nap a héten (a szerdai nap ketté van osztva)
• nyolc bíboros erkölcsi tan
• nyolc burmai állatövi jegy


Sok mindenben megjelenik a nyolcas szám szimbólumként, az egyik ilyen például a szent lótusz, amelynek nyolc csodálatos szirma van.


A nyolcas szám energiája megmutatkozik az ősi burmai asztrológiai rendszerben a bolygók tekintetében is, hét bolygó van és Rahu képezi a nyolcadik részt. Rahu nem bolygó, hanem egyfajta égi fogalom, szó szerint a Nap és a Hold metszéspontja, Napfogyatkozás idején. Rahu a burmai zodiákus láthatatlan eleme, amely a többi bolygót a saját pályáján tartja, ezáltal ezek az energiák kihatással vannak az életedre.


A Mahabote a hét 8 napján alapul, az extra nap pedig úgy jött létre, hogy az ókori mianmari szerzetesek a szerdai napot két részre osztották, szerda délelőttre és szerda délutánra. Nyolc kardinális irány létezik tehát, ahol minden irány szimbolikus energiával bír, és amelyben a születésnapodnak is nagy jelentősége van. Az állatövi jegy megállapításához mindössze annyit kell tudnod, hogy a hét melyik napján születtél. Ismerd meg jobban önmagad és minél inkább megismered a „kis kulcsot", annál inkább betekintést nyersz az egész mindenséget átfogó tudásba.


Ha nem tudod, mely napon születtél, akkor írd be az alábbi öröknaptárba a születési dátumodat, és máris kiderül, hogy a hét mely napján láttad meg a napvilágot!


{OROKNAPTAR}

 

Vasárnap
Hétfő
Kedd
Szerda délelőtt
Szerda délután
Csütörtök
Péntek
Szombat

 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL