GYERMEK

5 fontos kérdés, melyet tegyél fel magadnak a gyerekvállalás előtt

Szerző:
Szabó Anna
Sokan úgy vélik, szülőnek lenni az öröm és a nehézségek halmaza. Az élet egyik legfelelősségteljesebb döntése a gyerekvállalás. Nincs jó, vagy rossz válasz, hisz valaki nem köteles gyereket vállalni csak azért, mert lassan kifut az időből. Gondolj a saját motivációdra, értékeld az életstílusodat és elsőként a párkapcsolatodat. Csak így hozhatod meg a helyes döntést.

A gyerekvállalás tele van meglepetésekkel. Nem számít, hogy hány könyvet olvastál el róla, semmi sem készíthet fel rá 100%-ban. Azonban van 5 alapvető dolog, amiről jobb, ha tudsz mielőtt szülővé szeretnél válni.


1. Megélted, tapasztaltad már az életet igazán?


Egy gyermek esetén már nem lesz elég szabadidőd, ahhoz, hogy azt tegyél, amit akarsz. Élvezd ki az életet, a szabadságot, még mielőtt gyereket vállalsz. Váltsd valóra az álmaidat, utazz, próbálj ki új hobbikat.


2. Stabil a pénzügyi helyzeted?


Stabil munkahely és pénz kell ahhoz, hogy a gyermek számára megfelelő életet tudj biztosítani. Ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet. Kell némi megtakarítás hozzá, esetleg egy jó befektetés. Sajnos ebben a világban ezt már nehezen tudod megteremteni, hacsak nem egy MLM cégnél építed az üzletedet, és passzív jövedelmed van.


3. Mentálisan és érzelmileg kész vagy a gyerekvállalásra?


Készen kell állnod minden téren a gyermekvállalásra, hiszen nincs visszaút, az életed teljesen megváltozik. Ez nagyon komoly döntés, megfontoltságot és nagy felelősséget igényel.


4. Előfordultak a családban genetikai problémák?

Ismerned kell a család kórelőzményeit, valamint a parterét is. Ne veszélyeztesd jövőbeli gyermekeid életminőségét, egészségét.


5. Ki segíthet még felnevelni a gyermeket?


Szülők, esetleg nagyszülők be fognak segíteni? A partnered családjára számíthatsz? Ezek mind-mind olyan kérdések, melyek nagyon fontosak, mert tudnod kell, kire számíthatsz, és kire nem.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL