5dkg naprafogómag
20dkg kitolófánk vagy babapiskóta
7dkg vaj
1-1 tasak csokoládés és vaníliás habkrémpor (2,5dl-hez)
2dl tejszín
4dl tej
2 teáskanál kakaópor
Ostyarudacskák (roletti)
1. A napraforgómagot megpirítjuk és felaprítjuk. A süteményt apróra törjük. Hozzákeverjük a megolvasztott vajat és a magot, és a kapcsos formába simítjuk.
2. A kétféle krémport 1-1dl tejszínnel és 2-2dl tejjel a leírás szerint elkészítjük. A közepéről kezdve felváltva 2-2 evőkanál fehér és sötét habot teszünk a formába. A formát az asztal széléhez ütjük. 2 óra hosszat hűtjük. A tortát kakaóval és ostyarudakkal díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK