Ha igazi csokiimádó vagy, akkor mindenképpen el kell sajátítanod a házi csokoládékészítés minden fortélyát. Ne aggódj, akkor is meg tudod csinálni, ha kezdő konyhatündér vagy, mert elkészítése nagyon egyszerű, pillanatok alatt készen van, teljesen adalékanyag mentes, és nem utolsó sorban olcsó. Szinte bármikor nekiállhatsz megcsinálni, mert a legtöbb hozzávaló jelen van egy átlagos háziasszony konyhájában.
Mértékletes, kis mennyiségű fogyasztása jótékonyan támogatja az egész szervezet működési folyamatait. A jó minőségű csokoládé fokozza az endorfinok termelését, ennek köszönhetően hangulatjavító hatása van. Mivel jelentős a magnézium tartalma, menstruáció idején csillapítja a görcsöket. Koffeinben szegény, ezért csak enyhén serkentő hatású. Fokozza a zsírégető folyamatokat, kutatásokkal igazolták, hogy fogyasztása után nem emelkedik meg a vér koleszterinszintje, bőrvédő tulajdonságokkal is rendelkezik. Lassítja az öregedés folyamatát, szabályozza az immunrendszert néhány daganattípus kialakulásánál is megelőző hatással bír.
Amire szükséged lesz:
2,5 dl porcukor,4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,1 dl főzőtejszín,2 tasak vaníliás cukor,12,5 dkg vaj,1 evőkanál étolaj,1 evőkanál liszt. Fontos, hogy a kakaópor jó minőségű legyen! Tehetsz bele darált diót, mogyorót, mazsolát, mandulát, rumaromát, bármit, amit szeretsz, ez a fantáziádra és az ízlésedre van bízva. Ebből a receptből 25-30 dkg házi csokit készíthetsz.
Az elkészítés folyamata lépésről-lépésre
A porcukrot és a kakaóport szitáld át, majd tedd bele a vaníliás cukrot. A vajat olvaszd fel, majd alaposan keverd össze, vele, végül öntsd bele a tejszínt. Keverd simára, és főzd tíz percig kis lángon, miközben folyamatosan szintén kevergeted. Most szórd bele a diót, mogyorót, bármit, amit szeretnél! Végül vedd le a tűzről a fazekat, tedd bele a forró krémbe a lisztet, keverd csomómentesre, majd öntsd bele az olajat, hogy fényes legyen!
Ezután rakd bele egy olyan formába, amilyennek a csokid formáját szeretnéd. Hagyd kihűlni a masszát. Ha hamar meg szeretnéd kóstolni, tedd a fagyasztóba, ott egy óra alatt készre hűl, és már eheted is!
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK