Ha igazi csokiimádó vagy, akkor mindenképpen el kell sajátítanod a házi csokoládékészítés minden fortélyát. Ne aggódj, akkor is meg tudod csinálni, ha kezdő konyhatündér vagy, mert elkészítése nagyon egyszerű, pillanatok alatt készen van, teljesen adalékanyag mentes, és nem utolsó sorban olcsó. Szinte bármikor nekiállhatsz megcsinálni, mert a legtöbb hozzávaló jelen van egy átlagos háziasszony konyhájában.
Mértékletes, kis mennyiségű fogyasztása jótékonyan támogatja az egész szervezet működési folyamatait. A jó minőségű csokoládé fokozza az endorfinok termelését, ennek köszönhetően hangulatjavító hatása van. Mivel jelentős a magnézium tartalma, menstruáció idején csillapítja a görcsöket. Koffeinben szegény, ezért csak enyhén serkentő hatású. Fokozza a zsírégető folyamatokat, kutatásokkal igazolták, hogy fogyasztása után nem emelkedik meg a vér koleszterinszintje, bőrvédő tulajdonságokkal is rendelkezik. Lassítja az öregedés folyamatát, szabályozza az immunrendszert néhány daganattípus kialakulásánál is megelőző hatással bír.
Amire szükséged lesz:
2,5 dl porcukor,4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,1 dl főzőtejszín,2 tasak vaníliás cukor,12,5 dkg vaj,1 evőkanál étolaj,1 evőkanál liszt. Fontos, hogy a kakaópor jó minőségű legyen! Tehetsz bele darált diót, mogyorót, mazsolát, mandulát, rumaromát, bármit, amit szeretsz, ez a fantáziádra és az ízlésedre van bízva. Ebből a receptből 25-30 dkg házi csokit készíthetsz.
Az elkészítés folyamata lépésről-lépésre
A porcukrot és a kakaóport szitáld át, majd tedd bele a vaníliás cukrot. A vajat olvaszd fel, majd alaposan keverd össze, vele, végül öntsd bele a tejszínt. Keverd simára, és főzd tíz percig kis lángon, miközben folyamatosan szintén kevergeted. Most szórd bele a diót, mogyorót, bármit, amit szeretnél! Végül vedd le a tűzről a fazekat, tedd bele a forró krémbe a lisztet, keverd csomómentesre, majd öntsd bele az olajat, hogy fényes legyen!
Ezután rakd bele egy olyan formába, amilyennek a csokid formáját szeretnéd. Hagyd kihűlni a masszát. Ha hamar meg szeretnéd kóstolni, tedd a fagyasztóba, ott egy óra alatt készre hűl, és már eheted is!
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK