Szabó Anna
      
Van köztük olyan, ami szinte a semmiből készül, van, ami fogyókúrás, de olyan is akad, ami azért kevésbé az. Egy a közös bennük: mind édesen gyümölcsös és könnyen függőséget okoz.
Mivel itt az eperszezon, és így május-júniusban ezek a szemet gyönyörködtető, bűnösen csábító piros csodák mindenhol ránk kacsintanak, szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kerüljenek az asztalra valamilyen formában. Ha másképp nem, akkor nyersen, a csap alól egyenest a nagyobbik lányom, Laura szájába, és eperlé formájában pedig a könyökén végigcsordogálva a ruhájára, a székre, a padlóra és mindenhová. Imádom nézni, ahogy eszi, kicsit irigylem is, hogy neki már szabad. Liza ilyenkor persze szintén majd kinézi a szájából, de tízhónapos hugica lévén ő még egyelőre nem fogyaszthatja, így neki a banán jut, amivel legalább annyira ki tudja kenni magát.
Vagyis a receptek ötletadói a lányok voltak, a két kedvenc gyümölcsük lett párosítva, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvencével: a nutellával. És persze az ötödik receptem, ami mindig kilóg egy kicsit a sorból, az egy különleges eperdzsem, hiszen ha valamit üvegbe kell zárnunk azon nemes cél érdekében, hogy télen is élvezhessük, akkor az a szamóca.
{KEPGALERIA}
***
Randevú a Nílus partján 
Rupáner-Gallé Margó 
Aba Könyvkiadó, 2013 
Betti és Iván esküvőjét a vőlegény új egyiptomi szállodájában tartják. A nap szenzációja mégis az, hogy a legidősebb Márai lány, a gyönyörű Izadóra, egy olasz macsóval tűnik fel az esküvőn, ahol - két év után először - belebotlik gyermekkori szerelmébe, Dávidba. Az olasz fiúnak emiatt rövid úton távoznia kell, bár Dávidot is Iza zárta ki az életéből, miután közös gyermekük halva született, s a lány képtelen volt feldolgozni a veszteséget. 
De ami összetartozik, az előbb-utóbb össze is nő. 
A szfinx mogorva tekintete alatt újra fellángol egy régi szerelem, és bár a feketehajú magyar szépség az arabokat királynőjükre, Nefertitire emlékezteti, s ebből bonyodalmak is keletkeznek, Márai Izadóra a Níluson végre révbe érni látszik.
Vagy csak látszik? Mert ekkor megint történik valami, aminek semmiképpen sem szabadott volna megtörténnie...
A Szivárvány könyvek hatodik kötetében RGM a legjobb formáját hozza, ami azt jelenti, hogy a könyv utolsó oldaláig lobogó szenvedélyek és meghökkentő fordulatok tartják izgalomban a romantikát és kalandot kedvelő olvasót.
Megrendelhető, idekattintva >>
A könyv megvásárolható a nagyobb hírlapárusoknál is!
Epres-nutellás muffin
Ez a muffin akkor a tökéletes, amikor az eper és a nutella fortyogva sül, miután áttör a tészta repedésein. Úgyhogy nem megijedni kell ilyenkor, hanem örülni, mert mind a látvány, mind az íz mesebeli lesz a végére.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK