Szabó Anna
Hozzávalók
- 25 dkg darált hús
- 1 vöröshagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 1 db tojás
- 2 ek olaj
Elkészítés
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a bazsalikomot vágjuk apróra. A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan gyúrjuk össze. Adjuk hozzá az egész tojást, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk, majd vizes kézzel formázzunk belőle kisebb golyókat. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a húsgolyókat, majd a lángot mérsékelve, süssük szép pirosra.
Gombamártás
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma (kisebb)
- 1 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 2 tk kukoricaliszt
A vöröshagymát vágjuk apróra, a gombát szeleteljük fel ízlés szerint. A húsgolyók sütésénél visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Tegyük hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk néhány percig, majd öntsük fel a borral. Tegyük bele az előzőleg pirosra sütött húsgolyókat, és félig lefedve főzzük pár percig.
A főzőtejszínt keverjük simára a kukoricaliszttel, öntsük rá a gombás húsgolyókra, és óvatosan kevergetve addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK