- 600 g meggy
- 30 g olvasztott vaj
- 4 tojás
- 250 ml tej
- 100 g liszt
- 100 g cukor
- 1 csomag vanília cukor
- csipetnyi só
- porcukor
Kenj ki, majd liszttel szórj meg egy tepsit, szórj rá egy vékony réteg cukrot, és oszlasd el benne a meggyet. A tojásokat, a sót és a többi cukrot verd habosra, add hozzá a tejet, a lisztet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, majd alaposan dolgozd össze. Öntsd a tésztát a meggyre, majd 180 fokon süsd 40-45 percig. Ha elkészült, hintsd meg a tetejét porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK