Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Hozzávalók
230 g félédes csokoládé felvagdosva
¼ bögre* sózatlan vaj, feldarabolva
3 nagy tojás, szobahőmérsékleten
½ bögre kristálycukor
¼ ¼ bögre kakaópor
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
1 dl frissen főzött espresso kávé
1 doboz vaníliafagylalt
*1 bögre = 2,5 dl
Elkészítés
1)A sütőt 200°C fokosra előmelegítjük. 5 db 150 ml-es ramekint vékonyan kivajazunk, és egy sütőlapra helyezzünk.
2)A csokoládét és a vajat egy éppencsak forrásban lévő víz fölé helyezett fémtálkában megolvasztjuk, finoman kevergetjük, míg sima lesz. A tálkát elvesszük a vizes edényről, és félre tesszük.
3)Elektromos kézi habverővel vagy habverővel szerelt álló konyhai robotgéppel 4 percig egybe verjük a tojást és a cukrot. Addig verjük, míg a tojás térfogata megháromszorozódik, és „szalagot” képez, amikor a habverőt kiemeljük. Óvatosan belekeverjük a megolvasztott (meleg) csokoládés keveréket.
4)A kakaóport, a sütőport és a sót a keverékre szitáljuk, majd óvatosan belekeverjük. Amikor ez megvan, hozzáöntjük és belekeverjük a kávét (ettől a massza kicsit folyékonyabb lesz, de semmi baj). A masszát elosztjuk a ramekinekben, de csak félig töltsük meg őket! 18-20 percig sütjük, míg a felszíne elveszti fényességét, és kicsit megrepedezik. A budinókat sütés előtt néhány órával már összeállíthatjuk, és sütésig a munkafelületen maradhatnak. Ha több, mint 4 órával a sütés előtt készítjük el, hűtőben tároljuk, de sütés előtt két órával vegyük ki.
5) A budinókat melegen szolgáljuk fel, egy gombóc fagyival a tetejükön.
Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 15 perc
Sütés/főzés idő: 20 perc
Elegendő: 6 adagra
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK