GASZTRO

5 mennyei sütemény Anna Olsontól - Egyszerűen elvarázsol!

Anna Olson, a népszerű kanadai cukrász egy új sorozattal és egy új évaddal jelentkezik a Food Network tévécsatornán májusban. A “Meríts ihletet Anna Olsonnal!” c. műsorban Anna elhagyja kedvenc konyháját, és délkelet-ázsiai gasztrotúrára indul . A “Sütés Anna Olsonnal” új, 4. évadában pedig újabb fantasztikus péksüteményeket és édességeket mutat be a teasüteményektől a bonbonokon át az angolszász pudingokig.

{KEPGALERIA}

 

Csokis "meleg puddingok" (budinók)


Hozzávalók


230 g félédes csokoládé felvagdosva
¼ bögre* sózatlan vaj, feldarabolva
3 nagy tojás, szobahőmérsékleten
½ bögre kristálycukor
¼ ¼ bögre kakaópor
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
1 dl frissen főzött espresso kávé
1 doboz vaníliafagylalt
*1 bögre = 2,5 dl

Elkészítés


1)A sütőt 200°C fokosra előmelegítjük. 5 db 150 ml-es ramekint vékonyan kivajazunk, és egy sütőlapra helyezzünk.

2)A csokoládét és a vajat egy éppencsak forrásban lévő víz fölé helyezett fémtálkában megolvasztjuk, finoman kevergetjük, míg sima lesz. A tálkát elvesszük a vizes edényről, és félre tesszük.

3)Elektromos kézi habverővel vagy habverővel szerelt álló konyhai robotgéppel 4 percig egybe verjük a tojást és a cukrot. Addig verjük, míg a tojás térfogata megháromszorozódik, és „szalagot” képez, amikor a habverőt kiemeljük. Óvatosan belekeverjük a megolvasztott (meleg) csokoládés keveréket.

4)A kakaóport, a sütőport és a sót a keverékre szitáljuk, majd óvatosan belekeverjük. Amikor ez megvan, hozzáöntjük és belekeverjük a kávét (ettől a massza kicsit folyékonyabb lesz, de semmi baj). A masszát elosztjuk a ramekinekben, de csak félig töltsük meg őket! 18-20 percig sütjük, míg a felszíne elveszti fényességét, és kicsit megrepedezik. A budinókat sütés előtt néhány órával már összeállíthatjuk, és sütésig a munkafelületen maradhatnak. Ha több, mint 4 órával a sütés előtt készítjük el, hűtőben tároljuk, de sütés előtt két órával vegyük ki.

5) A budinókat melegen szolgáljuk fel, egy gombóc fagyival a tetejükön.

Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 15 perc
Sütés/főzés idő: 20 perc
Elegendő: 6 adagra

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL