Hozzávalók
- 1 kg csont nélküli marhahús
- 4-5 szelet szalonna vagy sertészsír (használhatsz növényi olajat is)
- 300 g hagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- só, köménymag, fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 140 g paprika
- 1 paradicsom
- 8-12 csésze víz vagy húsleves
Elkészítés
A húst vágd 1,5-2 cm-es kockákra, a hagymát pedig pirítsd meg a zsíron. Vedd kisebb lángra, és tedd bele a pirospaprikát, és gyorsan keverd össze. Add hozzá a húst, az összezúzott fokhagymát és párold tovább kis lángon – ha szükséges, adj hozzá vizet. Amíg a hús párolódik, vágd apró kockákra a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Amikor a hús már majdnem kész, hagyd elpárologni a rajta lévő vizet, majd add hozzá a burgonyát, és addig kevergesd, amíg üvegessé nem válik. Öntsd fel vízzel és tedd bele a zöldpaprikát és a paradicsomot is. Ha a burgonya megfőtt, tedd bele a csipetkét, és főzd további 3-4 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK