Szabó Anna
A karácsony sokaknál elképzelhetetlen a halászlé - töltött káposzta - bejgli „szentháromság" nélkül, de néha izgalmas lehet egy-egy újdonságot megmutatni a családnak, amelyek különlegessé tehetik a menüt.
{KEPGALERIA}
A hagyományok kedvelőinek Németh Károly, a Paulaner Sörház séfje desszertnek császármorzsát ajánl eperöntettel, amihez a következő alapanyagok szükségesek 2-3 főre.
A tésztához:
6 tojás,
1 dl tejszín,
1 dl tej,
10 dkg liszt,
3 dkg cukor,
3 dkg mazsola,
1 citrom héja,
5 dkg vaj.
Az eperöntethez:
30 dkg eper,
1,5 dl víz,
6-8 dkg cukor,
1 evőkanál keményítő,
3 dkg cukor,
3 dkg mazsola,
1 citrom héja,
5 dkg vaj.
Elkészítés
A lisztet a felvert tojássárgájához adjuk, a tejet és a tejszínt ezután öntjük hozzá. Csomómentes, palacsintatésztához hasonló, de jóval sűrűbb tésztát keverünk belőle. A cukorral felvert tojásfehérjehabbal fellazítjuk és összedolgozzuk a masszát, majd hozzáadjuk a mazsolát. A tésztát serpenyőben, olvasztott vajon készre sütjük és összedaraboljuk. Az eperöntethez a vizet az eperrel és a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt, amellyel besűrítjük és állandó kevergetés mellett készre forraljuk. Tálaláskor az összedarabolt tésztára adagoljuk, és kész is az ízletes desszert.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK