Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

10+1 ötletes trükk, hogy frissen tartsd a gyümölcsöket és a zöldségeket

Szerző:
Szabó Anna
Összegyűjtöttünk néhány remek trükköt arra, hogy sokáig megőrizd a gyümölcsök és zöldségek frissességét. Hiszen ki szereti a fonnyadt, aszott élelmiszereket, amiből már egy turmixot sem szívesen készítünk?

A hagyma, a fokhagyma és a burgonya


Ha a hagymát és a burgonyát egy helyen tartod, akkor elkezdenek kihajtani, és ehetetlenné válnak. A fokhagyma és a hagyma kedveli a sötétet A legjobb barátja a hagymának és a fokhagymának a sötétség. Ha nincs elegendő sötét hely, akkor tedd őket papírzacskókba, amiket sok apró lyukkal átlyuggatsz, így levegőhöz jutnak. Így levegőhöz jutnak, és sötétben is vannak, bárhol tárolhatod őket ilyen formában.

A burgonya megromlik, ha napfény éri, ezért soha ne tárold úgy, hogy közvetlenül nap éri. Nem csak elkezd rohadni, de mérgezővé is válhat. Tárold inkább őket száraz, sötét helyen, fa vagy műanyagdobozokban, esetleg kosárban. Ha teszel egy-két almát a burgonya mellé, akkor ez utóbbi hosszabb ideig friss marad.

A burgonya megromlik, ha napfény éri, ezért soha ne tárold úgy, hogy közvetlenül nap éri. Nem csak elkezd rohadni, de mérgezővé is válhat. Tárold inkább őket száraz, sötét helyen, fa vagy műanyagdobozokban, esetleg kosárban. Ha teszel egy-két almát a burgonya mellé, akkor ez utóbbi hosszabb ideig friss marad.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL