FOGYÓKÚRA

A legsikeresebb fogyókúra

Gyakran esünk abba a hibába, hogy türelmetlenül lépünk egy nagyot, hogy aztán pofára essünk. Belénk rögzült rossz étkezési szokásaink évek alatt formáltak olyanná, amilyenek lettük, ettől kis idő alatt megválni akkor lehet, ha mindössze a saját súlyunk néhány százalékától szeretnénk szabadulni.

 

Ha már a Teremtő így megviccelt bennünket, és ilyen nehéz próba elé állítottuk magunkat, haladjunk a romlás útján visszafelé! Szerencse a szerencsétlenségben, hogy agyunk képes új szokásokat is rutinná fejleszteni, ami esetünkben a rossz szokásokat, új ízekkel, új textúrákkal, új illatokkal, új élményeket kínálva tudatosulnak bennünk, így a diéta öröm lesz és nem teher.

Kalandra fel! Legyen a konyhád a kényeztetés laboratóriuma!


Egy hosszú úton mindig fontos a tervezés, hiszen nehezebben tántorít el a korgó gyomrunk… ha megelőzzük, hogy korogjon. Csapd be az érzékeidet! Figyeld meg, mi történik, ha félbe hagysz egy étkezést? Mintegy 15 perccel az első falat lenyelése után az agy már máson dolgozik, és nem óhajt több időt arra pazarolni, hogy téged az ízek labirintusában az őrületbe kergessen. A tested hozzálát és a bevitt tápanyagokat el kezdi hasznosítani.


Fordítsd ezt a zsírpárnák ellen!


Alakítsd ki azt a szokásod, hogy előkésztesz minden nap két aprócska elsősegély dobozt. Ennek tartalma arra legyen elég, hogy néhány perc alatt hasznos tápanyagokkal és energiával lásson el. Nyugodt lelkiismerettel fogyaszd el és várj 15 percet! Már néhány nap alatt is rögzítheted ezt az új szokást, és ezáltal kicselezed önmagad a saját érdekedben. Az, amit így megeszel, valóban hasznára válik a testednek, felturbózza az anyagcserédet, és ami ennél is fontosabb, büszkeséggel tölt majd el, ha érzed jótékony hatását a derekadon. Sokan a mindennapokban megélt lemondásainkat a kényszerből kötött kompromisszumokat folytjuk vigasztaló kalóriákba. Ennek most egy időre vess véget! Sőt, ha lehet, örökre. Ha az ízlelőbimbóidon keresztül tudod megnyugtatni, megvigasztalni magad, akkor most itt a lehetőség, hogy ezt is az úszógumik ellen fordítsd!


Fesd meg színekkel, turbózd fel ízekkel, kísérletezz új textúrákkal!


Válassz hét alapanyagot az első hétre! Minden nap pakolj ezekből a két kis dobozkádba! És indulhat a buli! Használd a fantáziádat arra, hogy a két dobozt másképp állítod össze! Ha héjában főtt krumplit választasz, ízesítsd kétféleképpen - az egyiket szeleteld fel és fűszeres tejföllel bolondítsd meg, a másikban kockára vágva keverd össze hagymával és savanyú káposztával.
Ha kemény tojást választottál, az egyik dobozba, egy könnyű salátára vágd cikkekre, a másikban szeleteld rukkolával gazdagon megpakolt, mustáros, fokhagymás pirítós közzé. Ha sovány túró a napi favorit, 125-125 grammot ossz szét a két dobozba az egyiket keverd ki fűszerekkel, töltsd paprikába, a másikat édesítsd meg, és halmozd citrommal lecsepegtetett gyümölcságyra. A lényeg: keverj össze olyan dolgokat, amiket mindig is szerettél volna kipróbálni, de soha nem volt a család, a társad partner ebben.

Őrizd meg az első napok izgalmát, és a kilók eltűntével egy olyan rutint szerzel, hogy többé az egészségesebb ételek nem a lemondást, hanem a frissességet és a vitalitást jelentik majd számodra. A hátra hagyott régi ízek pedig átveszik a „nagyon régen nem kívántam meg” státusz. Légy büszke önmagadra, és őrizd meg amit elértél.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL