Kurzusonként maximum 14 főt fogadunk, amely garantálja, hogy mindenki kényelmesen elfér a tűzhely mellett, elegendő munkafelülete van, a séffel párhuzamosan dolgozhat, és személyre szabott segítséget kap.
Hogyan is tanítunk? Egy vagy több alkalomból álló, (3-4 órás) főző- és sütőtanfolyamokon, hétköznap és hétvégén, délelőtt, délután vagy este igény szerint; képzett és az oktatásban is gyakorlott szakácsok, cukrászok és dietetikusok részvételével.
Az Essencia Főzőiskola különlegessége, hogy a legismertebb magyar séfektől leshetjük el a főzés alapvető technikáit és tanulhatunk meg egyedi fogásokat.
A modern magyar konyha és a világkonyha ismert és ismeretlen receptjeit Vomberg Frigyes, Bicsár Attila, Bíró Lajos, Jáhni László és más neves éttermek vezető séfjei mutatják be a hallgatóknak. Mindezt recept- és menüközpontúan, mert fontosnak tartjuk, hogy a technikák mellett variációkat, ötleteket, életszerű megoldásokat kínáljunk a hétköznapokra is.
A kurzusok tematikájának és tartalmának kialakítása során forrásként használjuk a klasszikus magyar gasztronómiai irodalom mértékadó darabjait, a nemzetközi gasztronómiai irodalom klasszikusait, szemlézzük a világban folyamatosan megjelenő szakácskönyveket és gasztronómiai magazinokat.
A programkínálatunk sokszínű: egy vagy több alkalomból álló tematikus kurzusok, sütőtanfolyamok, borkóstoló, alapanyag- bemutató. Van halas kurzus, olasz tészták, rizottókról szóló tanfolyam Kiripolszki István vezetésével, tartunk pereckészítő órát is.
Csapatépítés, szülinap, sajtótájékoztató, termékbemutató, leánybúcsú? Az elmúlt csaknem hét év alatt ez a konyha már bizonyított minden műfajban, ezért is került sor nemrégiben a felújítására.
Új formájában is a közös sütés-főzés és étkezés örömeiről szól…
Az iskola két helyiségből áll, az egyik demo konyhaként működik, ahol hat- nyolc fogás bemutató főzése történik. “Szíve” a szigetpult, melyet maximum 8 fő ülhet kényelmesen körbe, figyelemmel kísérve a séfek minden mozdulatát és az érdeklődők végre az összes konyhai kérdésükre választ kaphatnak.
A tér emellett nyolc önálló, vagy igény szerint összekapcsolható asztallal tagolható a program jellegétől függően, maximum 25 főig. A másik helyiség a nemrégiben szépen felújított főzőiskola, ahol három fogást együtt készítenek el a hallgatók a szakáccsal. Sok esetben már a bevásárlás is a szakáccsal együtt történik, különösen az idegen nyelvű kurzusoknál igénylik ezt. A főzőiskolában rendszeresek a borral kapcsolatos események, fajtakóstolók, bor- étel párosítás borászok közreműködésével, a kurzusok menüjéhez borsort illesztenek.
Magyar konyha klasszul - kedvenceink könnyű kézzel az Essencia Főzőiskolában
A mi konyhánk. Hát persze, hogy klassz! A vasárnapi ebéd húslevese, a “mindenkimásképpcsinálja” rakott krumpli, és a nagyi almás pitéje. De a saját konyhánk is változik. Hogy mennyire, arról neves magyar séfek vallanak a tőlük megszokott szenvedélyes őszinteséggel.
Mondják és mutatják, mi pedig kérdezünk és kóstolunk. Közben pedig tanulunk, emlékezünk és már készülünk saját kis mini forradalmunkra az otthoni konyhában, a bizony izgalmas hazai ízek és nyersanyagok jegyében. Mert ezúttal nem lesznek beszerzési nehézségeink, (szinte) minden elérhető, ami szóba kerül. Legfeljebb most megtudjuk, mi-hol a legjobb, legroppanósabb, legfrissebb, legolcsóbb. Első kézből a séfektől, mert ők is ott vásárolnak, ahol mi. A piacon!
Viva Italia az Essencia Főzőiskolában >>
Az Essencia Főzőiskola jóvoltából, Vomberg Frigyes receptje előételként:
Csípős diós csirkeszárny avokádókrémmel és sült paprikával >>
Főzőiskolai ajándékutalványok
A főzés élménye ajándékozható! Tetszetős csomagolásban élményt adhatunk, amelyet a megajándékozott tetszése szerinti főzőtanfolyamon használhat fel a váltás értékében és az ajándékutalvány érvényességi ideje alatt. Az ajándékutalványok tetszés szerinti címletben kaphatóak.
További tájékoztatás:
Várady Eszter
fozoiskola@essencia.hu, +36 1 2665717
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK