Hozzávalók: (4 fő részére)
Csirkeszárnyhoz:
60 dkg csirkeszárny húsos vége
10 dkg durvára darált dió
5 dkg vaj
3 szelet tósztkenyér
1ek méz
2 gerezd fokhagyma
erős paprikakrém
só, darált bors
Avokádókrémhez:
2 db nem túl puha avokádó
1 db lime
1 db chili paprika
2ek mascarpone
só, darált bors
Sült paprikához:
2 db kápia paprika
½ dl olívaolaj
citromlé vagy borecet
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, és a csontról visszanyomjuk. Így kis gömböket formázunk a csont végén. A mézet elkeverjük apróra vágott fokhagymával, erős paprikakrémmel, és a húsokkal összeforgatjuk. Letakarva hűtőbe tesszük.
A kenyér héját körbe levágjuk, majd goromba morzsát készítünk belőle. Összekeverjük a dióval. A paprikát láng felett feketére sütjük, majd letakarva pihentetjük pár percet. A megégett héját lekaparjuk, a belsejét eltávolítjuk. Leöblítjük és szárazra törölgetjük, majd kis kockákra összevágjuk.
Összekeverjük az olívaolajat, citromlevet (vagy ecetet), sót, darált borsot, majd a paprikával összeforgatjuk. Lefedve hűtjük. Az avokádókat megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a kimagozott és apróra vágott chili paprikával, sóval, borssal, reszelt lime héjával és levével. Belekeverjük a mascarponét, és letakarva hűtjük.
A csirkeszárnyakat sózzuk, megforgatjuk olvasztott vajban, majd a diós morzsában. Sütőpapírral lefedett lapra tesszük, és 200 fokos sütőben megsütjük.
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK