Szabó Anna
      
A hal könnyebben emészthető, mint a hús, így minden életkorban korlátozás nélkül fogyasztható. Ugyanakkor az egészség szempontjából a zsíros és a félzsíros halak sokkal fontosabbak. Ezeket általában a hideg vizű tengerekben halásszák (tonhal, lazac, makréla, hering, szardínia), és sokkal gazdagabbak omega-3 telítetlen zsírsavakban. Ezek a zsírsavak csökkentik a vérben a „rossz” koleszterin szintjét, és hatékonyan védik a szív- és érrendszert. Ami a fehér húsú halakat illeti (tengeri süllő, menyhal, tőkehal stb.), rendkívül kevés zsírt tartalmaznak, így nagyon jól beilleszthetők a fogyókúrás étrendbe.
Két fontos jó tanács: ne vidd túlzásba a füstölt halak fogyasztását, melyek aromás aminosavai irritálhatják a gyomrot, és figyelj arra, hogy a hal mindig friss legen. A halak és a tenger gyümölcsei iránti érzékenység gyakran a hisztamin képződésnek tulajdonítható, amit a rossz tárolás okozhat.
A friss hal arról ismerhető fel, hogy pikkelyei csillogóak, és szorosan egymásra simulnak, színe élénk, nyálkája átlátszó, uszonyai vörösek, szeme fényes fekete, húsa ruganyos, szálkái jól tapadnak, és tengerillatot áraszt. Soha ne egyél olyan halat, amely ammóniák- vagy rohadó szagot áraszt.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK