UTAZÁS

Loftus Hall - Az ördög kísértetjárta kastélya Írországban

Az öreg, hatalmas villák és kastélyok majdnem mindegyikében tapasztaltak már furcsa jelenéseket vagy rejtélyes eseményeket. Az idő vasmarka belekapaszkodik a kőfalakba és örök emlékekkel tölti meg a magányos folyosókat. Mindennek tökéletes megtestesülése az írországi Loftus Hall.

A Wexford megyében elterülő Hook-félsziget ad otthont az ördög átkáról és egy női szellemről szóló történetnek. A 12. században Raymond Fitzgerald, normann lovag építtette a kastélyt. Évekkel később, a nagy pestisjárvány idején a leszármazottjai újjáépítették az épületet. 1350 óta a házat Redmond Hall néven ismerik.

Évszázadokkal később, 1650-ben eladták a villát a Loftus családnak, akik gazdag földtulajdonosok voltak. Henry Loftus 1666-ban nyilvánította hivatalos rezidenciájává.
 

Az ördög látogatása

A 18. század során Charles Tottenham feleségül vette Anne Loftust, akitől hat gyermeke született. Amikor az édesanya elhunyt, férje unokatestvérével, Jane Cliffe-el folytatta életét a kastélyban.

1775-ben, egy hajótörést szenvedett idegen segítséget kért a kastély lakóitól. A család beengedte, étellel látta el és megengedte, hogy maradjon pár napig.

Az egyik éjszaka, miközben az idegen Tottenham lányával, Anne-nel kártyázott, a lány rájött a férfi valódi kilétére. Egy betű leesett a földre, és ahogy Anne lehajolt, hogy felvegye, észrevette, hogy a férfi lábai helyén paták vannak. Amikor az ismeretlen rájött, hogy felfedezték a titkát, tűzgolyóvá változott és távozott a mennyezeten keresztül. Erős kénszagot és feszült légkört hagyott maga mögött. És bár az ördög tovább állt, Anne sokkos állapotba került.

A család a láthatóan megőrült lányt bezárta a kárpitszobába. Évekkel később elhunyt, de a lelke tovább kísértett a ház szobáiban, frászt hozva a munkásokra és családtagokra. Anne lelkén az ördögűzés sem segített.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL