UTAZÁS

Lenyűgöző látvány - A világ 8 legnagyobb kastélya

Míg a világ legnagyobb kastélyainak többsége Európában található, sok másik felfedezhető az egész világon. A világ 8 legnagyobb kastélyainak listája mélyebb betekintést nyújt ezekbe a hatalmas építményekbe, amelyek a világ legnagyobb várainak címet képviselik.

A „kastély” szó hallatán a vastag falak, erődített tornyok, illetve a mesék képei jutnak eszünkbe. A legtöbb kastélyt a középkorban építtették, és rezidenciaként vagy erődített városként használták. Általában a falak, várárkok és erődítmények miatt nagy területet fednek le.

A „kastély” és a „palota” fogalmakat gyakran összekeverik, ám egyértelmű különbség van a kettő között. Míg mindkettő általában nagy királyi rezidencia, a kastélyban található katonai erődítmények megkülönböztetik a két fogalmat. A sok évszázados kastélyépítés során sokféle formát öltöttek, változatos vonásokkal.
 

1. Himedzsi kastély, Japán

Könnyű belátni, hogy miért szerepel ez a japán kastély a világlistán. A Himeji-kastély 83 épületből áll, amelyek kiterjedő, 265 hektáros földterületet fednek le, és nem csupán a Nemzeti Kincs, hanem az UNESCO világörökség része. Ez a legnagyobb és legjobban megőrzött szamuráj erődítmény Japánban, az őspéldányos japán kastély építészet legjobban fennmaradt példája.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL