UTAZÁS

Lenyűgöző látvány - A világ 8 legnagyobb kastélya

Míg a világ legnagyobb kastélyainak többsége Európában található, sok másik felfedezhető az egész világon. A világ 8 legnagyobb kastélyainak listája mélyebb betekintést nyújt ezekbe a hatalmas építményekbe, amelyek a világ legnagyobb várainak címet képviselik.

A „kastély” szó hallatán a vastag falak, erődített tornyok, illetve a mesék képei jutnak eszünkbe. A legtöbb kastélyt a középkorban építtették, és rezidenciaként vagy erődített városként használták. Általában a falak, várárkok és erődítmények miatt nagy területet fednek le.

A „kastély” és a „palota” fogalmakat gyakran összekeverik, ám egyértelmű különbség van a kettő között. Míg mindkettő általában nagy királyi rezidencia, a kastélyban található katonai erődítmények megkülönböztetik a két fogalmat. A sok évszázados kastélyépítés során sokféle formát öltöttek, változatos vonásokkal.
 

1. Himedzsi kastély, Japán

Könnyű belátni, hogy miért szerepel ez a japán kastély a világlistán. A Himeji-kastély 83 épületből áll, amelyek kiterjedő, 265 hektáros földterületet fednek le, és nem csupán a Nemzeti Kincs, hanem az UNESCO világörökség része. Ez a legnagyobb és legjobban megőrzött szamuráj erődítmény Japánban, az őspéldányos japán kastély építészet legjobban fennmaradt példája.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL