UTAZÁS

Így utazhatsz mediterrán tájakra a járvány ellenére is

A covid-pandémia sajnos a legtöbbünk utazásos álmait, terveit egész egyszerűen szétbombázta. Nem indultak a repülőjáratok, jöttek a határzárak, vagy egész egyszerűen csak “jobb félni, mint megijedni” alapon nem kockáztattuk az egészségünket egy nyaralásért.

Aki szeret utazni, bebarangolni az idegen tájakat és városokat, megkóstolni a helyi gasztronómiai specialitásokat, és élvezni a tengerpart élményét, annak elég nehéz most megélnie, hogy nem utazhat. De néhány praktikával mégis eljuthatunk azokba a mediterrán országokba, érezhetjük a ciprusok és cédrusok illatát, hallhatjuk a kabócákat, vagy az autentikus déli zenét.


Hozd vissza az utazás élményét az otthonodban!


Amíg újra lehetőségünk lesz felülni a repülőre, vagy beszállni az autóba fullra pakolt bőröndökkel, addig is enyhíthetjük a sovárgást a következő dolgokkal!

Nézzünk eredeti nyelven olyan sorozatokat és filmeket, melyek kedvenc nyaralóhelyünkre repítenek! A Netflix és még számtalan online platform művei kalauzolnak el minket a napsütötte Toszkánába, a Riviérára, vagy épp egy bazi nagy görög lagzira.

● Irány a YouTube recept videói és készítsünk autentikus ételeket! Az ízekkel és illatokkal egyrészt visszahozhatjuk Libanon, Párizs, vagy épp Velence élményét, és még a család is örvendezni fog. Bátran a fűszerekkel, tartsunk otthon mediterrán napot!

● Kezdjünk bele a nyelvtanulásba! Amíg várakozunk, remek lehetőségünk van akár tanfolyamokon, akár online appok segítségével belefogni az olasz, a portugál vagy a spanyol nyelvtanulásba! A legkedveltebb nyelvtanuló appok között szerepel a Busuu, a Duolingo, és a Rosetta Stone is.

Az olvasás nagyszerű kikapcsolódás a sok stresszből, fejleszti az elmét, és a történetek megelevenedésével valóban ott érezzük magunkat, azon a bizonyos távoli helyen. Ízek, imák, szerelmek; Mamma Mia; Út a vadonba; Utas és holdvilág; Hotel Bali - hogy csak párat említsünk.

Légy kreatív és töltsd hasznosan az időd, mert ez is csak eltelik egyszer, és akkor majd újra kinyílik a mediterránum kapuja!
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL