Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
UTAZÁS

Ha igazán romantikus kirándulásra vágyunk, ezeket gondoljuk végig

Szerző:
Szabó Anna
Kevés kellemesebb élmény van annál, mint egy pár napra megszökni a világ elől a kedvesünkkel, és elvonulni egy romantikus hétvégére vagy hosszú hétvégére. Ez azonban csak akkor lesz igaz, ha olyan kirándulást szervezünk, ami mindkettőnk számára biztosítja a megfelelő kikapcsolódást. De mégis mire kell figyelnünk ahhoz, hogy valóban pihentető legyen a közös utazás? Mi mindent kell számításba vennünk ahhoz, hogy egy igazán idilli élményben lehessen részünk? Most ebben segítünk!

Egy romantikus kirándulás kellékei


Azt hihetnénk, hogy elég csak fognunk a párunkat, kivenni egy szobát valahol, és a romantika máris garantált lesz. De ez sajnos közel sem így van: számtalan dolog félrecsúszhat egy ilyen kiránduláson. Éppen ezért az alábbiakban adunk pár tippet, hogy minden gördülékenyen menjen és igazán egymásra tudjunk hangolódni egy ilyen kiruccanáson.


A megfelelő szállás


Az egyik legfontosabb elem kétségtelenül a szállás. Válasszunk olyan helyszínt, ami természetközeli és csodás a kilátása, szuper lehet például egy butikhotel vagy egy hangulatos kis faház. Ezek a helyek azért is előnyösek, mert sokkal könnyebben elvonulhatunk kettesben, mint egy zsúfolt hotelben, ahol folyton hallhatjuk a szomszéd szobában lakókat. Ha igazán maximumra szeretnénk járatni a romantikát, akkor érdemes lehet kifejezetten pároknak szóló szobákat választanunk, ahol különböző meglepetésekkel készülhetnek a szerelmeseknek, például virágszirmokkal, csokoládéval és pezsgővel.

Közös élmények


A párokat remekül össze tudják kovácsolni a különböző izgalmas, közösen áltélt élmények – ám ehhez a közös utazás önmagában nem elég. Legyen az bungee jumping, egy kimerítő túra valamilyen gyönyörű természeti környezetben vagy egy emlékezetes kiállítás, a lényeg, hogy találjunk valamilyen aktivitást! Persze annak is megvan a maga bája, ha egy egész hétvégét a szobában töltünk, de ezzel aligha szélesítjük az együtt átélt élmények tárházát. A legjobb, ha olyan programot találunk, ami a pár mindkét felének újdonság.


Gasztronómia


Az emberek nagy része manapság – többek között – az ételek iránti kíváncsiság miatt utazik. Szeretnének felfedezni, új, szokatlan dolgokat kipróbálni – és mindezt a szerelmükkel megtenni. Erre bárhol lehetőségünk van, mindegy, hogy külföldön vagy Magyarországon tervezünk kirándulást. Ha itthon maradnánk, mindenképp érdemes betervezni egy borkóstolót a különböző hazai pincészetek valamelyikében. Egy-két jó bor és a hozzájuk járó ízletes fogások biztosan megalapozzák a remek hangulatot! Ráadásul szinte mindegy, hogy országon belül merre megyünk, hiszen rengeteg bortermelő régiónk akad jobbnál jobb pincészetekkel!


Kapcsolódjunk le, kapcsolódjunk ki


A közösségi média napjainkban hatalmas kihívást jelenthet a pároknak: veszekedések, féltékenykedés, idegeskedés és társaik övezik a folytonos telefonnyomkodást. Éppen ezért a közösen eltöltött utazás során érdemes hanyagolni az Instagramot, a Facebookot, de ha lehetőségünk van rá, még a hívásokat is. Persze néha csekkoljunk be a barátoknál és a családnál, nehogy azt higgyék, nyomunk veszett, de ezen kívül inkább koncentráljunk egymásra, a közös pillanatokra! Egy kis digitális detox egyébként is jót tehet időről időre.


Csak semmi nyomás


Fontos, hogy a pár egyik felére se helyezzünk nyomást a kirándulással. Éppen ezért nem érdemes például „közös romantikus útnak” bélyegezni az utazást, még akkor is, ha tudjuk, hogy erről van szó. Ezzel ugyanis máris egyfajta stresszhelyzetbe kerülünk, ami azt sugallja, hogy ennek most tökéletesen kell sikerülnie. Ez általában feszültséghez vezet, ami pedig olyasvalami, amit éppen hogy elkerülni szeretnénk. Nemde?


A lényeg: a kompromisszum


A fenti tippek egytől egyig hozzájárulnak ahhoz, hogy egy jó hangulatú, izgalmas, élményekkel teli kirándulásban legyen részünk a szerelmünkkel. Mindez azonban mit sem ér egy igen fontos hozzávaló nélkül, ami nem más, mint a kompromisszum. Lehet, hogy eltérnek az igényeink, hiszen attól, hogy egy pár vagyunk, nem kell, hogy teljesen egyforma legyen az érdeklődési körünk. De akkor mégis mit tehetünk, hogy mindkettőnk számára jó élményekkel végződjön a kirándulás? Nos, ez egyszerű.

Tervezzünk, szervezzünk együtt! Legyünk rugalmasak, de azért fejezzük ki azt is, hogy mi mit várunk ettől az úttól! Ne törekedjünk a tökéletességre, csak csináljunk mindent úgy, ahogyan éppen jól esik!
 

Még extrábbá tehetjük az élmény, ha olyan szobát választunk, amelyhez jár valamilyen extra, például egy saját jacuzzi. A luxusérzet garantált!

Amivel még érdemes lehet számolni, az a szobánk fenntartása. Ha teljes magányban szeretnénk élvezni az együtt töltött napokat, kérjük nyugodtan a szállásadótól, hogy ne küldjön takarítást, így senki nem zavarhat minket. Végülis pár napot kibírunk új szemeteszsákok nélkül, nemde?


Mikor legyen az akkor?


A legtöbben főszezonban mennek nyaralni, nem véletlenül hívjuk így a nyári hónapokat takaró időszakot. Ha romantikus kikapcsolódásra készülünk, kerüljük el ezt! Vagy elő- vagy utószezonban utazzunk, így sokkal meghittebb, bensőségesebb élményeink lehetnek, akár a szálláson, akár városnézés közben. Nem is beszélve arról, hogy a csúcsidőszakon kívül sokkal jobb ajánlatokat találhatunk, így spórolhatunk is egy keveset.
 

utazás romantikus borpincészet bor romantika
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL