UTAZÁS

El sem hiszed! - 8 város, ahol egy szelet pizza áráért megvásárolhatsz egy házat

Egyesek egy apró, otthonos kis házról álmodoznak, mások tengerparti hatalmas villára vágynak. Manapság nem nehéz valóra váltani az álmokat, hiszen a világban némelyik házat mindösszesen egy dollárért árulják, sőt, van, hogy teljesen ingyen odaadnák.

Annak ellenére, hogy a megélhetéshez szükséges költségek egyre magasabbra hágnak, számtalan alternatíva létezik, főleg, ha nincs túl sok pénzed. Összegyűjtöttünk 8 helyet a világ minden tájáról, ahol fillérekért, vagy akár ingyen is saját házhoz juthatsz.
 

Candela, Olaszország

Ha vannak még kételyeid azzal kapcsolatban, hogy megéri-e egy dollárért házat venni, jobb, ha tudod, hogy Candela önkormányzata 2000 dollárt, azaz több mint félmillió forintot fizet azért, hogy a városba költözz. Azért ez a kétségbeesett lépés, mert a hivatalos szervek nem akarják, hogy a település teljesen elnéptelenedjen.

1990-ben még 9000 lakosa volt, ez a szám 2019-re azonban 2700-ra csökkent. Legtöbben új lehetőségek reményében hagyták el otthonukat, és nem meglepő, hogy a gazdasági fejlődés megállt, a munkanélküliek száma pedig nőtt. A kormány szerint mégis lehetséges visszahozni a várost a régi színvonalára. Hogy megkapd a beköltözésért járó pénzt, a város lakosává kell válnod, illetve éves jövedelmednek minimum 7500 dollárnak, vagyis kétmillió forintnak kell lennie. Ha egyedül érkezel, 800 dollárral, tehát 220,000 forinttal leszel gazdagabb, ha pedig családosan költözöl, a teljes összeg üti a markod.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL