UTAZÁS

El sem hiszed! - 8 város, ahol egy szelet pizza áráért megvásárolhatsz egy házat

Egyesek egy apró, otthonos kis házról álmodoznak, mások tengerparti hatalmas villára vágynak. Manapság nem nehéz valóra váltani az álmokat, hiszen a világban némelyik házat mindösszesen egy dollárért árulják, sőt, van, hogy teljesen ingyen odaadnák.

Annak ellenére, hogy a megélhetéshez szükséges költségek egyre magasabbra hágnak, számtalan alternatíva létezik, főleg, ha nincs túl sok pénzed. Összegyűjtöttünk 8 helyet a világ minden tájáról, ahol fillérekért, vagy akár ingyen is saját házhoz juthatsz.
 

Liverpool, Nagy-Britannia

A lakatlan házak problémája bizony Nagy-Britanniában is fennáll. Az országszerte megfigyelhető gyors ütemű fejlődés ellenére egyre többen költöznek a fővárosba, hogy ott építsenek maguknak karriert. Statisztikák szerint az elmúlt fél évben 200,000 ház állt lakatlanul, nagy részét még a ’70-’90-es évek közötti munkanélküliség miatt hagyott el a munkásosztály. A kormány arra próbálja ösztönözni a lakosságot, hogy költözzenek Liverpool külvárosába, ahol az elhagyott házakat mindössze egy dollárért árulják. A vásárlásra vonatkozó szabályok azonban igencsak merevek. Előtte nem vásárolhatsz más ingatlant, a város lakosának kell lenned, és vállalnod, hogy minimum 5 évet élsz az új otthonodban. Ráadásul felújítási munkálatokat is végezned kell, a város szabályzatához alkalmazkodva.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL