UTAZÁS

Döbbenetes képeken Európa 5 legijesztőbb kísértetjárta helye

Az európai kontinens számos látványosságot rejteget: nívós éttermeket, tündérmesébe illő kastélyokat és a világrész hatalmas történelmét bemutató túraútvonalakat. Csakhogy Európának van egy ijesztő oldala is: a földrészen található kísértetjárta történelmi helyszíneken hátborzongató lelkek bolyonganak és várják a kíváncsi idelátogatókat.

Akár hiszel a szellemekben, akár nem, nem tagadhatod, hogy feláll a hátadon a szőr, ahogy belépsz az angliai Wotton-under-Edge-ben található Ősi Ram Inn területére, ahol állítólag megrekedt egy pogány papnő szelleme. És habár valószínűtlen, hogy bárki elkapná a pestist, ha meglátogatod Poveglia szigetét, átélheted, milyen volt a világ a Fekete Halál idején, ugyanis ide szállították Velencéből azokat, akik elkapták a kórt. 

Akershus Festning, Norvégia

Ennek a középkori kastélynak az építését 1300-ban fejezték be, és 1950-ig börtönnek adott otthont és számos háború helyszínéül is szolgált. Azoknak, akik itt raboskodtak, rendkívül nehéz fizikai munkát kellett végezniük és vassal, láncokkal fegyelmezték őket. Állítólag suttogást és kaparást hallani a folyosókon, az őrök pedig furcsa tapasztalatokról is beszámoltak, többek között arról, hogy valaki, aki valójában nem volt jelen, meglökte őket hátulról munka közben.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL