UTAZÁS

Döbbenetes képeken Európa 5 legijesztőbb kísértetjárta helye

Az európai kontinens számos látványosságot rejteget: nívós éttermeket, tündérmesébe illő kastélyokat és a világrész hatalmas történelmét bemutató túraútvonalakat. Csakhogy Európának van egy ijesztő oldala is: a földrészen található kísértetjárta történelmi helyszíneken hátborzongató lelkek bolyonganak és várják a kíváncsi idelátogatókat.

Akár hiszel a szellemekben, akár nem, nem tagadhatod, hogy feláll a hátadon a szőr, ahogy belépsz az angliai Wotton-under-Edge-ben található Ősi Ram Inn területére, ahol állítólag megrekedt egy pogány papnő szelleme. És habár valószínűtlen, hogy bárki elkapná a pestist, ha meglátogatod Poveglia szigetét, átélheted, milyen volt a világ a Fekete Halál idején, ugyanis ide szállították Velencéből azokat, akik elkapták a kórt. 

Poveglia szigete, Olaszország

Nem messze Velence csillámló partjától helyezkedik el Poveglia apró szigete, amely semmiben sem hasonlít felkapott szomszédjához. Ez a kísértetjárta sziget otthont adott a bubópestis áldozatainak halálukig, majd később egy elmegyógyintézet is működött rajta a 19. század végén. 1930 körül pletykák keringtek a szigeten egy orvosról, aki a páciensein kísérletezgetett. Ma a sziget teljesen elhagyatottá vált – ami végül nem is olyan nagy kár… ugye?
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL