Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
UTAZÁS

Döbbenetes képeken Európa 5 legijesztőbb kísértetjárta helye

Szerző:
Szabó Anna
Az európai kontinens számos látványosságot rejteget: nívós éttermeket, tündérmesébe illő kastélyokat és a világrész hatalmas történelmét bemutató túraútvonalakat. Csakhogy Európának van egy ijesztő oldala is: a földrészen található kísértetjárta történelmi helyszíneken hátborzongató lelkek bolyonganak és várják a kíváncsi idelátogatókat.

Akár hiszel a szellemekben, akár nem, nem tagadhatod, hogy feláll a hátadon a szőr, ahogy belépsz az angliai Wotton-under-Edge-ben található Ősi Ram Inn területére, ahol állítólag megrekedt egy pogány papnő szelleme. És habár valószínűtlen, hogy bárki elkapná a pestist, ha meglátogatod Poveglia szigetét, átélheted, milyen volt a világ a Fekete Halál idején, ugyanis ide szállították Velencéből azokat, akik elkapták a kórt. 

Kilkenny, Írország

Ha szellemek nyomába erednél, semmiképp se hagyd ki az írországi Kilkenny-t. Az ír város történetét tragikus események tarkítják, melynek következtében az idelátogatók a mai napig tapasztalnak kísérteties jelenéseket. Ebben a Dublintól 80 mérföldre található városban tartották Írország első boszorkányperét. Újabb tragédia rázta meg a lakosságot, amikor 1763-ban 16 embert vízbe fulladt, amikor egy híd összeomlott az áradás során. Egyes turisták szemtanúi voltak, amint ijesztő alakok emelkedtek ki a Nore folyó fölé emelkedő ködből a hajnali órákban.
 

utazás látványosság érdekesség úticél fotósorozat
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL