UTAZÁS

Adrenalin a köbön - Varázslatos képeken a világ 7 legnagyobb óriáskereke

Megoszlanak a vélemények az óriáskerekeket illetően. Vannak, akik imádják, hogy belátják az egész várost, vagy legalábbis nagy részét, míg mások nagyon unalmasnak tartják a lassú tempó miatt. A világon számos óriáskerék létezik, és nem csak elrendezésükben, de magasságukban is jelentős eltéréseket találhatunk.

Az első példány 1893-ra, a chicagoi világkiállításra vezethető vissza. A valamivel több, mint 84 méter magas alkotás az Eiffel-toronnyal akart rivalizálni, de trendet teremtett, hiszen sorban követte a többi óriáskerék. Elhoztuk a világ 7 legmagasabb óriáskerekét, hogy egy kicsit elrugaszkodhass a földtől.

7. Redhorse Osaka kerék (Japán, Osaka)

A 123 méter magas óriáskerék egy darabig az ötödik legnagyobb volt a világon, de végül hátrébbcsúszott két hellyel. A fülkék teljes mértékben átlátszóak, így remek a kilátás. Még a padló is üvegből van, de akinek kényelmesebb, az bérelhet szőnyeget. A fülkékben széles ülések és hőmérséklet szabályozás működik, de van 2 VIP kabin, ahol extra szolgáltatások érhetők el. Egy menet kb. 18 percig tart.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL