UTAZÁS

A világ legszínesebb városai - 8 elképesztő úticél közül, amit nem érdemes kihagyni, ha a színek szerelmese vagy!

Biztosan vannak épületek, melyek lenyűgöznek a magasságukkal, nagyságukkal vagy a stílusukkal, de a legtöbb esetben egy kis szín hozzáadása teljesen megváltoztatja a hangulatot és az egész várost szórakoztatóbbá és hívogatóbbá varázsolja. Lássuk tehát a világ legszínesebb városait!

Ha szeretsz utazni, akkor tudod, hogy rengeteg dolog befolyásolja egy bizonyos városról alkotott véleményedet. A legfontosabb valószínűleg a hely általános hangulata. Megpróbálod megérteni, milyen lehet itt élni és milyenek az itt lakó emberek. A kulturális elemek is szerepet játszanak, ugyanis, ha utazol, egyben új kultúrákat is fel akarsz fedezni. Az építészet elkerülhetetlenül maradandó benyomást kelt majd benned, és itt jönnek szóba a színek. Mutatjuk, a világ legszínesebb városait:

1. Chefchaouen, Marokkó

Chefchaouen gyönyörű városa Északnyugat-Marokkóban, a Rif-hegységben található, és az élénk kék épületeiről vált ismertté. Annak ellenére, hogy ez csak egy szín, a kék festék az épületeken minden időjárásban és napszakban különböző arculatot ad a városnak. Az házak színének eredete a 30-as évekből származik, amikor zsidó menekültek érkeztek erre a helyre. A kék szín a zsidó vallásban a mennyek szimbóluma, a mai napig arra emlékezteti a lakókat, hogy maradjanak erősek. Ráadásul a kék szín távol tartja a szúnyogokat, mert azt hiszik, hogy víz. 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL