UTAZÁS

9 eldugott hely, amiről talán nem is hallottál - Ide nyugodtan elbújhatsz, ha eleged van a modern világból

Ha szeretnél elszakadni a XXI. század modern, ám stresszes életvitelétől, egy eldugott helyre tett látogatás tökéletes módja annak, hogy leereszd a fáradt gőzt. Ne várj repülős utakat: készülj napokon át tartó hajózásra az óceánon, több kilométeres hegyek megmászására, illetve kanyonokba való leereszkedésről.

Ne hidd, hogy lesznek ott szupermarketek, WiFi, vagy egyáltalán pénz. Mutatjuk a legelzártabb úticélokat a világon, hogy tudd, hova kell menni, ha eleged van az emberekből.

7. Tristan Da Cunha: A Föld legmagányosabb szigete

Tristan Da Cunha a központi szigete a bolygó legmagányosabb szigetcsoportjának. Az Atlanti-óceánon található, és mindössze 247 ember lakja. Már eljutni is nehéz ide: nincs repülőtér, egy hatnapos hajóút vár az illetőre dél-afrikai indulással, aki meg szeretné látogatni a helyet. A portugál felfedező, Tristão da Cunha jegyezte fel először a szigetet 1506-ban, és el is nevezte önmagáról, de 1860-ban az Egyesült Királyság szerezte meg territóriumként. Itt nincs elektromosság, de van színház, egy kávézó és egy vegyesbolt. Nem árt, ha szereted a kalandokat: a városka egy vulkán oldalába épült, ami legutóbb 1961-ben tört ki.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL